apple yapay zeka 1

Apple, iPhone’larda kullanılacak yapay zeka için özel çip üretti

Apple, iPhone kullanıcılarının daha fazla deneyim yaşaması adına yapay zeka sistemini iPhone’lara taşımak istiyor. Bu bakımdan Apple özel çip üreterek deneyimi arttırmayı planlıyor.

iPhone 8 bilindiği gibi 10.yıla özel bir model olarak gelecek ve şuan için beklentilerin tavan yapması Apple’ı zorlar gibi oldu. Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen tanıtım ile çıkacak olan yeni amiral gemi cihazı hakkında bilgiler henüz tam olarak netlik kazanmış değil. Apple’ın iPhone 6 modelinden 7 modeline kadar aynı tasarımı kullanması elbette bizi 10. yıla özel çıkaracağı modelin tasarımında ciddi değişikliğe götüreceğini düşündürüyor.

apple iphone

iPhone ve iPad için özel çip geliyor!

Elbette beklentiler bu yönde olurken, Apple kullanıcıları tam olarak tatmin edebilmek adına yenilikçi tavırlarıyla dikkat çekmeye başladı bile. Bloomberg kaynağından gelen yeni habere göre Apple‘ın yeni iPhone ve iPad modellerinde yapay zeka sistemini kullanabilmesi için yeni bir çip ürettiği gün yüzüne çıktı. Yeni çipin yüz tanıma, ses tanıma gibi birçok algoritmayı çalıştırabilmesini sağlarken bataryaya da katkıda bulunacağı iddia edildi.

iPhone modelleri için geliştirilen yapay zeka sisteminin hangi modelde kullanılacğaı net olarak bilinmezken, markanın prototip modellerine başladığı belirtildi. Apple’ın CEO’su Tim Cook uzun zamandır yapay zeka ve arttırılmış gerçeklik sistemleri için ciddi çalışmalar yapacağını zaten biliniyordu. Ancak şuan için beklentiler iPhone 8 ile geleceğini gösteriyor.