Apple iOS 11.2 yayinlandi hizli kablosuz sarj ve iPhone cokme hatalarini duzeltiyor1

Apple, iOS 11.2 yayınlandı, hızlı kablosuz şarj ve iPhone çökme hatalarını düzeltiyor

Apple, iOS 11’de yer alan bir hatadan dolayı iPhone’ların çökmesine neden olurken, kısa bir süre sonra ciddi bir iOS güncellemesini yayınladı. iOS 11.1.2’de yer alan bir hatadan kaynaklı üçüncü taraf uygulamalar hatırlatıcı yani tekrar eden bildirimleri kullanıyorsa, iPhone’ların çökmesine neden oluyor. Apple, konuya direk hakim oldu ve birçok yeni özellik içeren iOS 11.2’yi kullanıcılara sundu. Apple genel anlamda kısa süre içerisinde güncelleme yayınladı, asıl sebebi ise hataları hemen düzeltmek istemesi gibi görünüyor.

iOS 11.2 büyük bir iOS güncellemesi olarak geliyor. Apple‘ın ödeme hizmetleri ABD’de kullanılan Apple Pay Cash‘i içeriyor. iMessage yoluyla para transferlerine olanak sağlıyor. Tabii ki Türkiye’de bu durum olmadığı için daha fazla detay vermenin bir önemi yok.

iOS 11.2 güncellemesi bunla beraber iPhone X ve iPhone 8 modellerinde yer alan hızlı kablosuz şarj modülünü sunuyor. Güncelleme Qi şarj tabanından 7.5 watt hızlarını getiriyor. Bu bakımdan cihazların şarjları öncekilere göre daha hızlı şarj oluyor. iOS 11.2 Apple’ın son iPhone’u için yeni duvar kağıtları ve Kontrol merkezi Wi-Fi, Bluetooth geçişlerinin değiştiğini daha detaylı gösteren bazı pencereleri ekliyor.

Apple iOS 11.2 yayınlandı hızlı kablosuz şarj ve iPhone çökme hatalarını düzeltiyor