Apple ID 1

Apple İki Aşamalı Doğrulama Sistemine Geçiyor

Teknoloji devi Apple’ın, WWDC 2017 etkinliğinde tanıttığı yeni seri işletim sistemleri için yeni adımlar atmaya başladığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan ilk bilgilere göre yeni işletim sistemleri macOS High Sierra ve iOS 11 işletim sistemi kullananlar için artık iki aşamalı doğrulama sistemi zorunlu olacak. İşte detaylar.

Apple, kullanıcı güvenliği konusunda en kapsamlı çalışmaları yapan firmalardan biri olarak biliniyor. Sadece cihaz güvenliği değil bunun yanında kullanıcıların kişisel hesaplarının güvenliği içinde birçok adım atan firma, buna rağmen hala belli olumsuzlukların önüne geçebilmiş değil. Özellikle çevrimiçi hesapların güvenliği konusunda son dönemde büyük sıkıntılar yaşanmasıyla beraber markanın yeni bir adım daha atmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Bu kez Apple çevrim içi hesapları koruma adına iki aşamalı doğrulama sistemini zorunlu hale getirme kararı aldı.

iki aşamalı doğrulama
Apple ID

İki Aşamalı Doğrulama Sistemine Nasıl Geçilecek?

Siz konusu iki aşamalı doğrulama sistemi zaten Apple’ın çok uzun zamandır kullandığı bir sistem olarak bilinmekte. Özellikle hesap güvenliği adına kullanıcıların iki aşamalı doğrulama sistemini kullanmalarının önü açılmıştı. Fakat Apple’ın tüm bu geçişine rağmen hala birçok kullanıcının iki aşamalı doğrulama sistemine geçmediği ve hala güvenlik sorunları da yaşandığı bilinen bir gerçek.

İşte Apple tüm bunları çözmek için iOS 11 ve macOS High Sierra sonrasında iki aşamalı doğrulama sistemini zorunlu kılacağını açıkladı. Buna göre Apple ID hesaplarının güvenliği de üst düzeye çıkarılacak. Artık kullanıcılar Apple ID hesapları için doğrulama sistemiyle her seferinde yeni bir güvenlik kodu kullanarak hesaplarına giriş yapabilecek. Bu durumda da kullanıcıların giriş bilgileri çalınsa bile kötü amaçlı kullanımların önüne geçilmiş olacak.

Sistemin işleyişi ise oldukça basit. İsterseniz kendi cihazınızı 6 haneli bir doğrulama kodu kullanarak güvenli cihaz haline getirip, bu şekilde sadece kendi cihazınızdan giriş yapabiliyorsunuz. Üstelik giriş sisteminde de sürekli değişen 4 haneli SMS onay kodu gönderiliyor ve kullanıcının bu kodları girerek Apple ID hesabına giriş yapması sağlanıyor. İki aşamalı doğrulama ile güvenliğin maksimum düzeye çıkarılacağı açıklansa da henüz testleri takip etmek gerekli.