homekit 1

Apple HomeKit Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Apple HomeKit ekosistemi, akıllı ev ürünlerine, işlevlerine ve yararlarına aşina değilseniz, göz korkutucu ve kafa karıştırıcı görünebilir, ancak başlamak gerçekten basit ve kolaydır.

Kurulumdan sonra HomeKit’in içeriğini ve çıkışlarını öğrenmek biraz çaba gerektirir, ancak bu zor bir işlem değildir ve birbirleriyle etkileşime girebilen ve otomatikleştirilen birbirine bağlı elektroniklere sahip olmak zamandan tasarruf sağlayabilir ve hayatınızı gerçekten kolaylaştırabilir.

HomeKit Nedir?

HomeKit, Apple cihazlarıyla, Internet’e bağlı çeşitli ev cihazlarını (termostat ve fişlerden pencere panjurlarına, ampullere ve daha fazlasına kadar) kontrol etmenize izin vermek için tasarlanmış akıllı ev platformudur.

HomeKit

Nesnelerin İnterneti, internete bağlanan ve Amazon’un Alexa’sından Google Home’a ve Samsung SmartThings’e kadar bir dizi farklı platform tarafından kontrol edilebilecek kafa karıştırıcı bir “akıllı” ürün karışımıdır.

HomeKit özellikli akıllı aksesuarları bir araya getirerek onları Apple ürünlerinizi kullanarak çalıştırmanıza olanak tanıyan bir şekilde bağlayan Apple’ın “Nesnelerin İnterneti” çözümüdür.

HomeKit ile Yapabilecekleriniz

HomeKit bir ürün veya yazılım değildir, akıllı ev ürünlerini birbirine bağlayan ve ışıklar, kilitler, kameralar, termostatlar, fişler ve daha fazlası gibi cihazlara yeni özellikler ekleyen bir çerçevedir.

HomeKit, akıllı ev ürünlerini iPhone, iPad veya Mac’inizdeki uygulamaları veya basit Siri sesli komutlarını kullanarak kontrol etmenizi sağlar.

Siri ile veya bir iPhone ile akıllı ev ürünlerini kontrol etmek elverişli olsa da, HomeKit’in gerçek büyüsü birden fazla etkin ürüne sahip olduğunuzda gelir, çünkü sahneleri kullanarak hepsini tek seferde kontrol edebilir veya otomasyonları otomatik olarak devreye sokacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Örneğin, kapıların kilitlenmesini, garajı kapatmasını, ışıkları kapatmasını, termostatı düşürmesini ve hareket algılandığında bir gece ışığını etkinleştirmesini sağlayan “İyi geceler” sahnesi oluşturabilirsiniz. Otomasyonla, ayrı ayrı HomeKit cihazlarını belirli zamanlarda açıp kapatabilir veya belirtilen “İyi geceler” sahnesi gibi tüm sahneleri belirli bir zamanda açılmak üzere ayarlayabilirsiniz.