Apple Glasses

Apple’ın akıllı gözlüğü Apple Glasses’ın tanıtım tarihi açıklandı

Piper Jaffray’in analiz uzmanlarından birisi olan Gene Munster, Apple Glasses’ın tanıtım tarihiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Munster’a göre akıllı gözlüğün tanıtılmasından önce gelişmiş AR deneyimi sunan birkaç yeni iPhone modelinin tanıtıldığını göreceğiz.

Apple üzerine yoğunlaşan analiz uzmanlarından birisi olan Gene Munster, şirketin merakla beklenen akıllı gözlüğü için tarih verdi. Akıllı gözlüğün tanıtımından önce Apple’ın bazı adımlar atarak sanal gerçeklik ve AR alanlarına yatırım yapması gerektiğini dile getiren Munster, Apple Glass tanıtılmadan önce gelişmiş AR deneyimi sunacak 2 veya 3 yeni iPhone modelinin satışa sunulacağını söyledi. Bundan yola çıkarak akıllı gözlüğün 2021 senesinde raflardaki yerini alacağını belirtti.

Munster’ın tahminlerinin doğru çıkma oranı oldukça yüksek, çünkü yakın bir tarihte Apple CEO’su Tim Cook da aynı yönde açıklamalarda bulunmuştu. Cook, AR teknolojisini kullanan gözlüklerin üretilebilmesi için henüz çok erken olduğunu, böyle bir cihazın üretilebilmesi beklemenin faydalı olacağını söylemişti.