Apple alüminyum

Apple, daha çevreci alüminyum üretimi için 10 milyon dolarlık yatırım yaptı

Apple, akıllı telefonlardan dizüstü bilgisayarlara kadar birçok cihazında kullandığı alüminyumun daha çevreci yollarla üretilebilmesi için 10 milyon dolarlık yatırım yaptı. İki şirketin daha dahil olduğu yatırım anlaşmasıyla karbondioksit yerine oksijen salınımı yapan alüminyum üretilmesi hedefleniyor.

Apple, doğayı korumak ve küresel ısınmaya neden olan etkenlerden birisini daha azaltmak adına büyük bir adım attı. Teknoloji devi, alüminyum üreticisi Alcoa ve döküm teknolojisi şirketi olan Rio Tinto ile anlaşma masasına oturdu ve üretim sırasında karbondioksit değil, oksijen salınımı yapan alüminyum üretebilmek adına kolları sıvadı. Gerekli teknolojinin geliştirilebilmesi adına araştırmaya 10 milyon dolar yatıran ABD merkezli şirket, bu araştırmaların sonucunda elde edilen alüminyumu gelecek senelerde üreteceği cihazlarda kullanmayı planlıyor.

Kanada ve Quebec hükümetlerinin de dahil olduğu yatırım anlaşmasına toplamda 144 milyon dolar yatırım yapıldı ve hükümetler tarafından toplamda 47 milyon dolar yatırım yapıldı.

Alcoa ve Rio Tinto yetkilileri yeni alüminyum üretim tekniğinin 2024 senesine kadar tamamlanacağı ve kullanıma hazır hale getirileceğini düşünüyor. Alüminyumun neredeyse 100 senedir aynı teknikle üretilmesi ve üretim aşamasında ortaya çıkan gazlarla doğayı en çok kirleten metallerden birisi olması nedeniyle umuyoruz ki bir an önce yeni teknik tamamlanır ve uygulamaya konulur.