Apple Car nedir

Apple Car nedir? Özellikleri neler?

Apple Car nedir? Son zamanlarda ön plana çıkan bu ürün Apple hayranları ve teknoloji meraklıları tarafından merak ediliyor.

Apple, telefonları ve bilgisayarları ile bilinen ve ayrıca çeşitli yazılımları ile ön plana çıkan bir marka olsa da son zamanlarda farklı yönlere kaymış durumda. Bunlardan birisi Apple Glass olarak yer alıyor. Apple, bu teknoloji ile birlikte karma gerçekliği bir araya getirerek kullanıcıların daha iyi bir deneyim yaşamasını sağlayacak.

Apple’ın gizli gizli geliştirdiği bir diğer teknoloji henüz Apple tarafından pek açıklanmasa da Apple Car olarak yer alıyor. Elektrikli bir araç olacak olan Apple Car ile ilgili bazı bilgiler şimdiden elimize ulaşmış bulunuyor. Aracın özellikleri ve detayları hakkında bazı bilgiler konumuzda yer alıyor.

Apple Car nedir? Hangi özelliklere sahip?

Apple Car macerası aslına bakılırsa 2014 yılında başladı. 2014 yılında Almanya’da gizli gizli başlayan bu proje, bir ekibin birkaç kez fikir alışverişinde bulunduğu bir toplantı ile devam etti. Yeni aracın sürücüsüz otomobil sistemine sahip olması ve gelişmiş donanımlar içermesi planlanıyordu.

Günümüzde zaman zaman haberlerde yer edinen bu projenin %100 otonom bir araç olması planlanıyor. Yani araç kendi kendini yöneten bir teknolojiye ve yapay zekaya sahip olacak. Bu sayede sorunsuz ve konforlu bir seyahat mümkün olacak. Bu durum sürücülerin araba giderken rahatlıkla uyuyabilmesine olanak tanıyor.

Apple Car nedir

Modern, fütüristik ve minimal bir tasarıma ev sahipliği yapacak olan Apple Car, elektrikli araç olarak üretilecek. Apple Car ürününün piyasadaki diğer elektrikli araçlara göre en uzun menzile sahip olması hedefleniyor. Yani enerji verimliliğinin üst düzey olması planlanıyor.

Yazılım ve donanım konusunda oldukça başarılı bir sistem geliştirmek isteyen Apple’ın CATL yani Contemporary Amperex Technology ile anlaşma yaptığı söyleniyor. Gizlilik sözleşmesi gereği firmanın halka açık bir şekilde Apple Car hakkında bilgi vermediği biliniyor.

55.000 $ fiyat ile piyasaya sürüleceği açıklanan aracın nanocell bataryaya sahip olması ve Hyundai fabrikalarında üretilmesi bekleniyor. 2024 yılı sonrasında piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.