a 1
Donald Trump speaks during the family leadership summit in Ames, Iowa Saturday Aug. 10, 2013. Republican presidential hopefuls are hoping to impress conservative voters at the conference organized by an influential Christian group. The daylong event will be one of many candidate cattle calls in the grueling run-up to the 2016 presidential election. None of the potential contenders appearing Saturday has declared candidacy. Conservative voters could be key to a 2016 victory in Iowa's caucuses, the nation's first presidential nominating event. (AP Photo/Justin Hayworth)

Apple bu kez iPhone yerine Sürücüsüz Otomobil üretecek!

Apple’ın CEO’su Tim Cook’un daha önceden Trump’a vermiş olduğu 3 fabrika sözünün bir diğeri açıklandı. Şimdi de iPhone’ları üretmekle meşgul olan Foxconn Michigan’a milyar dolarlık fabrika açma sözünde ilerleyecek.

ABD başkanı Donal Trump’un sözünü dinleyen ve kıramayan şirketlerin başına Apple’da artık katılmış durumda. Dünyanın en değerli şirketi olarak bilinen 800 milyar dolarlık Apple, Trump’un yurt dışında üretimi olan ABD’de fabrika açması ülkeye ciddi anlamda yatırım olarak geri dönecek.

Ürünlerini aslında kendisi üretmeyen Apple, yeni kararla üretici Foxconn’a bir nevi yatırım uyguluyor. Bu bakımdan Foxconn, ABD’ni Michigan kentine milyar dolarlık bir servet harcayıp yeni bir fabrika açacak. Yatırım detayları açıklanmayan fabrikada, beklenenlerin yanı sıra iPhone yerine sürücüsüz otomobil üretilecek. ABD’nin otomobil teknolojisini Foxconn geliştirecek. Hem yapay zeka hem de makine öğrenimine ilgi büyük.

10 MİLYAR DOLARLIK FABRİKA İÇİN İLK ADIM ATILDI

Trump’ın Apple CEO’su Tim Cook’tan üç büyük fabrika sözü almış olmasından hemen sonra Foxconn ABD’nin Wisconsi kentine 10 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurmuş ve 2 hafta öncesinde Foxconn’un iPhone üretimini ABD tarafına kaydıracağını belirtmişti.