Apple

Apple, şirketten bilgi sızdıran 12 kişiyi dava etti

Paylaşılan bilgilere göre Apple, geçtiğimiz sene şirket içerisinden bilgi sızdıran 12 kişinin kimliğini tespit etmeyi başardı ve bu çalışanlara dava açtı.

Apple’ın, ürünlerinin tanıtım tarihinden önce ortaya çıkmasını istemediği herkes tarafından bilinir. Şirket bu durumu o kadar ciddiye alıyor ki şirket içerisinden bilgi sızdıran çalışanlarının işine son veriyor ve onlar hakkında hukuki süreç başlatıyor. Bir süredir bu şekilde şirket içerisindeki bilgilerin gizliliğini koruyan Apple, paylaşılan bilgilere göre geçtiğimiz sene 12 çalışanından bilgi sızdırdıkları gerekçesiyle davacı olmuş.

Apple

Sene boyunca çalışanlarını takip eden şirket, bilgi sızdıran 29 kişiyi yakalamış ancak yalnızca 12 çalışan hakkında dava açılmış. Bu bilgiler, ironik bir şekilde çalışanları bilgi sızdırmama konusunda uyaran bir yazının sızdırılmasıyla ortaya çıktı. Apple, şirket içerisinde paylaşılan bu yazıda bilgi sızdıran kişilerin direkt işine son verildiğini ve bazıları hakkında hukuki sürecin başlatıldığını belirtti. Hakkında hukuki süreç başlatılmayan çalışanların önemli veya satışları etkileyebilecek bilgiler sızdırmadığı tahmin ediliyor ancak bu durumda bile çalışanların işine son verilmesi konusunda şirketin katı bir politikası mevcut. İşine son verilen çalışanların bazı durumlarda şirketi dava ettiği de biliniyor.