Apple, 2019 model iPhone için lazer tabanlı 3B sensör üzerinde çalışıyor

2017 model iPhone X kısa süre önce piyasaya sunulmuş ve kullanıcılar henüz daha animoji gibi bazı yeniliklere odaklanmış durumda. Ancak kullanıcılar bu durumla meşgulken, Apple’ın 2019 model iPhone’u için yeni iddialar gelmeye başladı. Apple önümüzdeki yıl çıkaracağı yeni telefonun arka kısmına yeni bir “3D sensör” geliştirdiği ve böylelikle gerçeklik uygulamaları ve hizmetlerini daha fazla geliştirmek adına kullanılacağını ifade eden raporlar kısa süre önce ortaya çıktı.

Bu sistem, telefondan lazer ışınları göndererek bir yansımanın derinlik haritasını ölçecek ve ona karşı geri dönüş süresini kaydedecek. Aynı derinlik bilgileri, Apple’ın şu ana kadar çift kameralı iPhone X’in ön kısmında yer alan FaceID sistemi ile elde edilebiliyor. Google ise Pixel 2 kamerasında yer alan çift piksel ile bu özelliği kullanabiliyor. Yinede Apple‘ın yeni sistemi büyük ihtimalle çok daha hassas ve iyi sonuçlar çıkaracak gibi duruyor.

Bloomberg’in açıklamalarına göre Apple’ın şuan için aklında 3D sensör sistemleri için tedarikçiler bulduğunu fakat bu teknolojinin 2019 yılında çıkacak iPhone için kesin olmadığını ifade etti. Ayrıca rapora göre, FaceID’in iPhone X’in ön kısmında çalışmasını sağlayan TrueDepth sensörlerinin kalması şart. Apple, cihazın her iki yüzünde 3D sensörlerini kazandırmak adına arka kısım için 3D sensör üzerinde çalışıyor.