App Store

App Store’daki uygulama sayısı ilk defa azaldı!

Appfigures tarafından paylaşılan verilere göre geçtiğimiz sene App Store’daki uygulamaların sayısı ilk defa azaldı. Apple’ın eski uygulamaları silmesiyle uygulama sayısının azalmış olduğu düşünülüyor.

App Store’un uygulama sayısı geçtiğimiz sene ilk defa azaldı. 2017 senesinde 755.000 yeni uygulamayı indirilmeye sunan uygulama mağazası, yeni eklenen uygulamaların sayısının 2016 senesine göre %29 oranında azalmasıyla birlikte 2.2 milyon uygulamayla başladığı seneyi 2.1 milyon uygulamayla sonlandırdı. Mağazaya yeni uygulamaların eklenmiş olmasına rağmen toplam sayının azalmasında Apple’ın payı olduğu düşünülüyor.

App Store

The Verge tarafından paylaşılan bir habere göre Apple, geçtiğimiz sene uygulama mağazasında büyük çaplı bir temizleme operasyonu gerçekleştirdi ve güncellenmeyen, eski uygulamalar başta olmak üzere birçok uygulamayı kaldırdı. Bunun yanı sıra uygunsuz içerikler, şikayet alan uygulamalar ve diğer sebeplerle silinen uygulama sayısında da büyük bir artış gözlemlendi. Tüm bunlara bağlı olarak mağazanın uygulama sayısı 100.000 azaldı.