Android Q 1

Android Q: Google Garip Bir Sorunla Karşı Karşıya

Android Q ile Google şu anda mobil işletim sisteminin onuncu neslini geliştiriyor. Google, yeni özelliklere ve ilgili teknik engellere ek olarak, Android 10 ile kendisini görüyor, ancak tamamen farklı, nispeten sıra dışı bir sorunla karşı karşıya kaldı: isim. Olasılıkların seçimi bu sefer çok sınırlı.

Android Q: Ad, Google’a Büyük Zorluklar Sunuyor

Lollipop, Marshmallow, Nougat veya Oreo – Google, her zaman farklı Android tatlı türlerini alfabetik olarak adlandırır. Google, kullanıcıları biraz yanıltmayı eğlenceli kılmayı sever. Böylece Android 8’in önizlemesinde bir ahtapot ortaya çıktı ve kodda özenli Android hayranları da “Yulaf ezmeli kurabiye” terimini keşfetti. Her iki keşif daha sonra Android 8’in resmi adı için işlem gören adaylardı – sonuç biliniyordu, Android 8 sonunda “Oreo” adı altında ortaya çıktı.

Android Q

Android 9 “Pie” olarak vaftiz edildikten sonra Google, Android 10 ile “Q” harfine ulaştı. Sorun: Başlangıçta “Q” olan mahkemeler ancak İngilizce’dir, tatlılara getirilen kısıtlamalar ek olarak uygun adların seçimini azaltır.

Bir zamanlar eşleşen bir Android 10 ismiyle ilgili öneriler için hem eğlenceli hem de ilginç cevaplar alındı. Android 10’da bekleyebileceğiniz yenilikleri yakın zamanda sizlerle paylaşacağız. Android 10 Q ile bir sonraki Google işletim sistemi ile ilgili tüm haberler ve söylentileri sitemizde görebileceksiniz.