Android P Karanlık Mod

Android P’ye Karanlık Mod eklenmeyecek!

Google’ın Android P’ye Karanlık Mod ekleyeceği yönünde söylentilerin gündeme gelmesinin ardından mühendislerden resmi açıklama geldi. Maalesef işletim sistemine Karanlık Mod eklenmeyecek, ancak geliştiricilerin bu modu kullanabilmesi hiç olmadığı kadar kolaylaştırılacak.

Android P ile birlikte Google’ın stock Android’e Karanlık Mod ekleyeceği yönündeki söylentilere resmi açıklama geldi. Google mühendisleri son birkaç güncellemede işletim sistemine Karanlık Mod’un ekleneceğinin sinyallerini veren bazı adımlar attıklarını, ancak bunların bir hatadan kaynaklandığını duyurdu. Stock Android’e bu modu getirmeyi düşünmediklerini söyleyen Google mühendisleri, modu kullanmak isteyen kişilerin hala üçüncü parti yazılımlara başvurması gerektiğini belirtti.

Android P Karanlık Mod

Android P geliştiricilere fırsat sunacak

İşletim sistemine Karanlık Mod eklemeyeceklerini duyuran mühendisler, modun daha yaygın olarak kullanılabilmesi adına faydalı bir karar aldıklarını da belirtti. Son güncellemeyle birlikte geliştiricilerin görebileceği seçenekler içerisine (Gelişticisi Seçenekleri) Karanlık Mod’u kolayca etkinleştirebilen bir buton yerleştirilmiş. Bu sayede herhangi bir uygulamada Karanlık Mod’un kullanılması muhtemel.