Android Oreo hatasi Wi Fi oldugunda bile mobil verileri kullaniyor

Android Oreo hatası, Wi-Fi olduğunda bile mobil verileri kullanıyor

Android Oreo’da keşfedilen bir hata Wi-Fi’nin kararsız olduğu anlarda otomatik olarak hücresel verinin tüketilmesine neden oluyor.

Her yazılımda hata olduğu gibi Android’in son sürümü olan 8.0 Oreo‘da da ufak bir hata yer alıyor. Aslında hatalar bazı çatlaklardan meydana gelir. Bazıları kötü sonuçlar doğururken bazıları ise sadece hata olarak kalır. Android 8.0’da kısa süre önce fark edilen bir sorun verilerinizi tüketiyor. Android Oreo kullanan bazı kullanıcılar telefonlarında kablosuz ağı açtıkları halde mobil verilerinin tüketildiğini ifade etti.

Durum aslında temiz bir hata olarak görülmüyor. Çünkü Android cihazın Wi-Fi bağlantısı açık olduğu halde hücresel veriyi tüketen bu durum kullanıcının internet paketini bitirmesine neden olabilir.

Sonuç olarak, Android Oreo’nun aslında daima etkin bir mobil veri özelliği yer alıyor. Google’ın bunu açıklamamış olması özelliğin olmadığı anlamına gelmez. Ancak Google bu veri kullanımının neden bu şekilde olduğunu henüz daha açıklamış değil.

Geliştirici Modu Üzerinden Kapatılabilir!

Apple’ın sessizce iOS 9 işletim sistemine eklemiş olduğu Wi-Fi Assist özelliğini anımsatan Google, Wi-Fi’nin çok kararsız olduğu anlarda hücresel veriye otomatik geçiş yapmanın gerektiğini düşünerek böyle bir özelliği devreye almış olabilir. Apple ise bazı açıklamalar yaparak bu özelliği devre dışı bırakmıştı.

Tüm bunlarla beraber, iOS’un dışında, Android Oreo’da yer alan özelliği kolay bir şekilde kapatamayacağınızı belirtelim. Geliştirici modunu aktif etmeniz ve ardından ” mobil veri her zaman aktif” özelliğini devre dışı bırakmanız gerekiyor.