Android Nougat

Android Nougat İstenen Yükselişi Yakalamaya Başladı

Sürekli yeni sürümleriyle gördüğümüz Android işletim sistemi son yıllarda güncellemeleri gelenek haline getirmeye başladı. Öncelikle paket güncellemelerinin yayınlandığı işletim sisteminin artık düzenli olarak yeni sürümlerini de görüyoruz. Son olarak Android Nougat sürümü yayınlanan işletim sisteminin kullanım dağılımlarıyla ilgili de yeni detaylar ortaya çıktı. İşte detaylar.

Android Nougat sürümü Google’ın mobil işletim sistemi serisinin en başarılı işletim sistemi olarak öne çıktı. Yayınlandığı andan itibaren sürekli olarak gelen yeni düzenlemeler ve sürekli olarak yapılan tasarım değişiklikleriyle beğeni toplayan yeni sürüm eksi serilere göre hem güvenlik açısından hem de performans açısından da maksimum değerlerde seyretmeye başladı. Tüm bu yönleriyle beraber en çok kullanılan Android sürümü olarak duyurulması beklenen işletim sisteminin Android’in genel yapısı nedeniyle güncellemeleri de gecikmeler yaşanması yeni sürüme geçişlerin uzamasına neden oldu.

Sadece Google’ın akıllı telefonlarına anlık olarak yayınlandığını söyleyebileceğimiz işletim sisteminin bunun dışında diğer markalar için hala yayın aşamaları devam ediyor. Bu durumda da yeni işletim sisteminin kullanım oranları hala beklenen seviyelere çıkamadı. Fakat son yayınlanan rapor Android Nougat işletim sistemi içinde geri sayımın başladığını gösteriyor. Yeni raporlara göre Android Nougat işletim sistemi giderek daha fazla kullanılmaya başlandı ve artık istenen seviyelere doğru ilerlemeler söz konusu.

Android Nougat Ne Kadar Kullanım Oranına Sahip?

Tüm Android sürümleri içerisinde yapılan değerlendirme sonucunda ortaya çıkan verilere göre şu an için Android işletim sistemlerinde en çok Android 6.0 sürümü kullanılıyor. Bir önceki sürüm olarak karşımıza çıkan Android 6.0 kullanım oranında ise %31.2’lik bir paya sahip. Yayınlanan son rapordan bir önceki raporla bu seviyenin hemen hemen aynı kaldığını görüyoruz. Kullanım oranında asıl düşüş ise Android Lolipop sürümünde meydana gelmiş durumda.

Android Nougat

Android 5.1 kullanım oranı %23.3 seviyesine kadar gerilemiş durumda. Fakat tabi ki arada çok yüksek bir fark olmadığını da belirtmek gerekiyor. Tüm bunlara karşın Android Nougat işletim sisteminin de bir yükseliş yakalaması söz konusu. En son birkaç ay önce elde edilen raporlarda %4.9 seviyesinde olan Android Nougat kullanım oranının şimdi ise %7.1 seviyesine kadar çıktığı görülüyor.

Android Nougat Yükselmesi Devam Edecek Mi?

Hemen hemen tüm amiral gemisi akıllı telefonlar için yayınlanan yeni seri güncellemenin kullanım oranları hala tahminlerden uzak seviyelerde. Güncellemeler yayınlansa da geçişlerin bir süre daha devam edeceği ve geçişlerin kullanım oranını bir süre sonra istenen seviyeye geçireceği düşünülüyor. Tabi bu sürecin 1 seneye kadar uzayabileceğini de ekleyelim. Bu süreç içerisinde ise Android O işletim sistemini göreceğiz. Muhtemelen Google geçişleri de böylelikle hızlandırmış olacak.