güvenlik açığı
güvenlik açığı

Android için Korkutan Güvenlik Açığı!

Geçtiğimiz günlerde iOS işletim sisteminde güvenlik açığı ortaya çıkmıştı. Teknoloji hızla ilerledikçe tehlike oluşturan güvenlik sorunu da ortaya çıkıyor. Android ve iOS işletim sisteminde her ay mutlaka güvenlik güncellemesi gelir ve ortaya çıkan açıklar bu şekilde kapatılır.

Bıraktığımız günlerde ortaya çıkan Android Güvenlik Bülteni’nde ortaya çıkan güvenlik açığından söz edildi.

PNG dosyası sonucu ortaya çıkan açık ile saldırganlar tarafından Android cihazların zararlı kodlara sahiplik yapacağı kanısına varıldı. PNG ise Portable Network Graphics yani Taşınabilen ağ grafiği olan PNG dosya formatı, şeffaflığa destek için popülerlik kazanan uygulamadır. Resim dosyası olduğu için de telefonunuza bulaşma durumu olabilir.

Günümüzde WhatsApp başta olmak üzere çoğu uygulamadan yüzlerce resim alıyoruz. Google tarafından yapılan açıklamada da Android Pie ve Android Nougat sürümlerin açıktan etkilendiğinin belirtmesini yaptı. 5 Şubat tarihinde gelen güncelleme ile bu açık giderilmiş oldu.

Güvenlik için akıllı telefonlara güncelleme sunulması, haftalar ya da aylar sürebilir. Bu yüzden hala güvenlik açısından Android cihazların tehlikede olduğunu belirtelim.