Cortana 1 e1497861070691 1

Android için Beklenen Cortana Güncellemesi Geldi

Microsoft, sanal asistan teknolojisine giriş yaptığı Cortana’yı geliştirmeye devam ediyor. Sadece Windows işletim sistemleri için değil, mobil işletim sistemleri içinde söz konusu sanal asistanı yayınlayan yazılım devi şimdilerde Android kullanıcıları için bir yenilik daha duyurdu. İşte detaylar.

Cortana, sadece Windows platformlarında değil bunun yanında Android ve iOS platformlarında da kendisini göstermeye başladı. Teknoloji devinin attığı adımlarla beraber sektörde kalıcı yer edinin sanal asistanlardan biri olmaya başlayan Cortana, diğer platformlar için verdiği sınırlı desteği de arttırmaya başladı.

Son olarak sanal asistanın Android platformları için yeni bir güncelleme yayınladığının da bilgisi verildi. Yayınlanan yeni güncelleme ise Cortana’nın rakiplerine karşı beklenen hamlesini yapmasını sağladı. Öyle ki yeni gelen güncellemeyle beraber artık sanal asistan Android işletim sistemlerinde varsayılan sanal asistan olarak kullanılabilecek. Doğrudan kullanıcılar bu seçimi yapabilecek.

Cortana, Google Asistan’ı Geride Bırakabilir Mi?

Yeni güncellemeyle beraber Cortana, doğrudan kullanıcılara varsayılan sanal asistan uygulaması yapıp yapmak istemediğinizi soracak. Güncellemeyi indirdikten sonra Android akıllı telefonunuzda Cortana’nın sanal asistan olmasını isterseniz bu seçeneği kabul edeceksiniz. Varsayılan olarak Cortana’nın kabul edilmesiyle beraber, telefonunuzun ayar penceresine yönlendirileceksiniz ve buradan da sanal asistanı varsayılan olarak seçebileceksiniz. Eğer seçiminizden sonra Google Asistanın yerine Microsoft’un sanal asistanını kullanıyorsanız, telefonunuzun Home tuşuna bastığınızda da çalışan sanal asistan Cortana olacak.

Cortana

Microsoft bunu da tamamen kullanıcı seçeneğine bırakıyor. Google’ın rakibinin bu atağına karşılık nasıl hamleler yapacağı ise merak konusu. Öyle ki daha öncede Google Asistan benzeri bir güncelleme alarak iOS platformlarına gelmiş ve Siri ile rekabet başlamıştı. Şimdi daha kapsamlı bir Google, Microsoft çekişmesi izleyeceğiz. Bir başka platform olan iOS içinse şu an için mevcut uygulamanın herhangi bir güncelleme yayınladığınız göremedik. Şimdilik yeni sistem sadece Android akıllı telefonlar için kullanıma girdi. iOS işletim sisteminde varsayılan olan tarayıcının değiştirilmemesi de, iOS için böyle bir güncelleme gelme şansını ortadan kaldırmakta.