Alexaya Xiaominin cevabi 45 dolarlik akilli hoparlor

Alexa’ya Xiaomi’nin cevabı 45 dolarlık akıllı hoparlör

Mi AI Speaker, Xiaomi’nin akıllı aletleri ürün yelpazesini tamamlayacak.

Dün sizlere Facebook‘un son zamanlarda kendi akıllı hoparlörünü geliştirmeye yönelik söylentilerinden bahsettik ve aynı zamanda daha büyük isimlik teknoloji işletmelerinin akıllı hoparlör cihazlarının niş içine girmek istediğini anlattı.

Bugün Xiaomi, kendi akıllı hoparlörünü başlatan ve MIUI 9 etkinliğinde açıkladığı Mi AI Hoparlörü olarak adlandırılan en yeni şirketlerin başında oldu. Xiaomi’nin cihazı sesle kontrol edilen özellikleri kullanacak ve müşterilerin diğer akıllı Xiaomi ürünlerini hafif anahtarlar veya multimedya cihazları gibi sesle kontrol etmelerini sağlayacak.

Tasarım açısından, Amazon‘un Echo ünitesini, üstte hoparlör açık olduğu zaman yanan çok renkli bir LED halkasını hatırlatıyor. 16 metreye kadar sesleri alabilen toplam 6 adet çok yönlü mikrofon var. Cihaz, Xiaomi’nin “mükemmel ses kalitesi” sağladığını iddia eden üç hoparlörden yararlanıyor – bir tanesi taban, diğeri iki adet.

Hoparlör müzik, sesli kitaplar ve canlı radyo yayını yapabilir, ancak ayrıca bildirim ve hatırlatıcılar sunarak çağrıları etkinleştirmek için eklentilerle entegre olabilecek. Xiaomi, AI Hoparlörü için akış içeriği olan geniş bir çevrimiçi kütüphanenin olacağını da söyledi.

Cihaz, gadget’ların bu segmenti için oldukça uygun bir fiyat olan 45 dolara satış yapacak.

Xiaomi, günümüzün medya etkinliğinde, yeni MIUI 9 ile gelen Mi 5X akıllı telefonunu gösterdi ; Daha hızlı uygulama yüklemesi ve bir grup yeni arayüz özellikleri sunuyor. Xiaomi’nin Çin ve Hindistan pazarlarına ağırlıklı olarak odaklandığı için, AI Hoparlörünün ve Mi 5X’in Asya’nın dışındaki raflara ulaşmasının pek mümkün olmadığına dikkat etmek önemli. Bununla birlikte, şirketin önümüzdeki iki yıl içinde ABD’ye girmesi yönünde söylenti bulunduğunu belirtmek gerekiyor.