sizan samsung uygulamasi galaxy s8 gorseli tasiyor 1

Akıllı Telefonlarda 2017 Dönüm Noktası.

Gelişen teknoloji ile beraber Akıllı telefonlarında artık bir adım öteye doğru gidiyor.

Yaklaşık 10 yıl öncesinden Apple ‘in İos ile ilk akıllı telefonu çıkarması ile birlikte başlayan süreç; Windows phone ve android yazılımlarının da katılması ile birlikte gelişip evrilerek büyümüş ve gelişim sürecini günümüze kadar devam ettirmiş ve ettirmeye de devam etmiştir.

Bu gelişim süreci ile beraber git gide hayatımızın önemli bir parçası haline gelen akıllı telefonları ellerimizden düşüremez; hatta vücudumuzun bir parçası haline gelmiş durumda.

Bu gelişim süreci ile beraber telekomünikasyon markalarının uygun internet paketleri sayesinde artık tüketmek istediğimiz içeriği gerek yolculuk esnasında, gerek wifi bağlantısı bulamadığımız her noktada tüketir hale gelmiş durumdayız. Bu tüketim oranlarına da bakacak olursak yıllar içerisinde git gide artan bir grafiğin olduğunu görebiliriz.

Bu süreç içinde markalar ürettikleri modeller ile de kullanıcılarda bir alışkanlık yaratmış ve tasarımları bazında bir standart oluşturmuş durumdalar. Bu standart Samsung’un Edge ekranını getirmesi ile beraber değişmeye başladığını söyleyebiliriz. Git gide gelişen tasarımlar ile çerçevesi olmayan ekran kullanımına bir çok markada yatırım yapmış durumda. Bu noktada Samsung tasarım çizgisini bir adım daha öteye taşıyarak s8 de modelinde çerçevesini daraltarak sunduğunu görüyoruz.

Bunun yanında Apple yeni iphone modelinde home tuşunu kaldırması ve OLED ekrana sahip bir model ile piyasaya çıkmaya hazırlanması da bunun göstergesi olarak düşünürken aynı zamanda gelecek yıllarda da bu trend’in devam edeceğini de söyleyebiliriz.