cashify smartphones 2017 1

Dünya genelinde akıllı telefon satışları yeniden yükselmeye başladı

Geride bıraktığımız senenin son çeyreğinde dünya genelinde akıllı telefon satışlarının düştüğü gündeme gelmişti. Sektörün geleceği hakkında endişeler yaratan veriler, yeni paylaşılan bilgilere göre 2018’in ilk çeyreğinde olumlu yönde değişim gösterdi.


2017’nin son çeyreğinde, birçok amiral gemisinin tanıtılmış olmasından da kaynaklı olarak telefon satışları kayda değer oranda azaldı. Tam 9 senedir aralıksız büyüme gösteren sektörden satışların azaldığını gösteren bir tablo paylaşılması, gelecek senelerde cihaz satışlarının düşmeye devam edeceği yönünde endişeler uyandırmıştı. Ancak Gartner tarafından paylaşılan veriler, yeni seneyle birlikte satışların yeniden yükselmeye başladığını gözler önüne serdi.

Akıllı telefon

Verilerden de görülebildiği üzere satılan toplam cihaz sayısı %1,3 oranında artarak 383 milyona yükselmiş. Bu büyük artışta orta seviye ve giriş seviyesi cihazların satışa sunulmuş olmasının payı büyük.

Büyüyen akıllı telefon sektörüne Xiaomi’nin katkısı büyük

2017’nin ve 2018’in ilk çeyreklerine ilişkin satış sayısını gösteren tabloda Xiaomi’nin pazar payını yaklaşık %120 arttırdığı, bir senede satışlarını 16 milyon yükselttiği görülüyor. Bu zaman diliminde özellikle “Others” olarak belirtilen diğer markaların satışları azalmış.

Kaynak