Action Launcher eski Android telefonlara Oreo ozelliklerini getiriyor

Action Launcher, eski Android telefonlara Oreo özelliklerini getiriyor

Android Oreo işletim sistemine sahip olmayan akıllı telefonunuz varsa eğer, dikkat çeken bazı özelliklerini denemek için bir şansınız var.

Android’in ana ekran üzerinde özelleştirmeler yapmanıza olanak sağlayan Action Launcher, eski cihazlarınıza üç tane Oreo başlatıcısı özelliğini getirebilir: bildirim noktaları, uyarlanabilen simgeler ve yeniden düzenlenen uygulama kısayolları. Açıklamalara göre 2014’ün Android Lollipop’una dönen cihazlarda çalışacağı iddia ediliyor.

Uygulamayı kuranların açıklamalarında Oreo‘yu taklik etmeyi başardığı görülüyor. Bildirim simgelerine bakıldığında bekleyen bir bildirim olduğu sırada uygulama simgelerinde görüldü ve bildirimin ne olduğunu bilmek adına simgeye basılı tutmak gerekiyor. İşletim sisteminden önceki sürümlerde görülen bölünmüş ekranlar seçeneği yerine, uygulama kısayolları ile beraber köşeleri kavisli bir kutu açılıyor. Bu bir farklılık sayılmaz ama daha şık durduğu kesin.

ÇALIŞIYOR, ANCAK TELEFONUNUZU BİRAZ YAVAŞLATABİLİR

Uyarlanabilir simgeler oldukça fazla işe yarıyor. İstenilmeyen simgelerin stilini tercihe göre kare, kavisli kare, daha kavisli kare, daire ve daha farklı şekilde yenilenebiliyor. Eylem başlatıcı, yeni özelliği desteklemeyen uygulamalar için özel simgeler getiriyor. Bu bakımdan tutarlılığın arttığı kesin.

Action Launcher, uzun zamandır kullanımda olup olabildiğince her şey düşünülmüş. Aslında eskiye göre küçük Oreo özelliklerini taşımaktan daha fazlasını yaptığı kesin. Ayrıca ek olarak belirtecek olursak, ruhtım, kısayollar, klasörler ve renk şemaları gibi birçok özelleştirme ve parçalı tweaks bulunuyor.