uzay istasyonu

ABD Ay Yörüngesine Uzay İstasyonu Yerleştirmeyi Hedefliyor!

Amerika’nın önde gelen firmalarından United Launch Alliance firması ve Bigelow Aerospace önümüzdeki yıllarda dünya yörüngesindeki benzer bir uzay istasyonu kurmayı hedeflediklerini açıkladı.

Uzay modülü üreticisi Bigelow Aerospace ve fırlatma sistemi üreticisi ULA tarafından ortaklaşa yürütülecek proje 2022 yılında tamamlanması bekleniyor. Firmaların ortak basın toplantısında verdikleri demeçte B330 model genişleme özelliğine sahip uzay modülünün 6 yıl sonra ULA tarafından tasarlanmış Vulcan isimli roketi ile Ay yörüngesine yolculuk yapacak.

Oldukça gelişmiş özelliklere sahip olan modül uzayda yaşanabilir ortamlar sunarken bir başka uzay modüle veya uzay aracına kenetlenebilme özelliğini de barındırıyor. Ayda yürütülecek görevler için durak işlevi görecek olan istasyon oldukça aktif görev alacak.

İstasyon 2022 Yılında Ay’ın Yörüngesinde Olacak!

Bigelow Aerospace CEO’su Robert Bigelow yaptığı açıklamalarda istasyonun Ay’a dönüş planları için paha biçilemez bir adım olduğunu niteledi. Son yıllarda artan uzay misyonları arasında oldukça önemli yer edinen bu proje merakla bekleniyor.

Lockheed Martin ve Boeing şirketlerinin ortak girişimi olan United Launch Alliance günümüze kadar uzaya binlerce kez mekik fırlatan Delta ve Atlas roketlerinin üreticisi konumunda. Şirketin son yıllarda geliştirdiği gelişmiş Vulcan roketleri 2019 yılında kullanılmaya başlanacak.