oyun konsollari 3

Oyun Konsolu Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilir ?

Oyun konsolu tercihi teknolojinin gelişmesi ile daha zor bir tercih haline gelmiştir. Değişen ve gelişen teknoloji ile oyun sektörü de büyük bir gelişme göstermiştir. Akıllı televizyonların gelişmesi ile oyunlar oyun konsolları ile büyük ekranlarda oynanmaya başlamıştır. Oyun konsolları teknolojik cihazlara bağlanarak oyun oynamanızı daha keyifli hale getiren cihazlardır. Oyun konsolları teknolojinin gelişmesiyle çok fazla tercih edilmeye başlanan cihazlardır. Artan talep ve gelişen teknoloji oyun konsolu fiyatlarını da arttırmıştır. Bu noktada oyun konsolu seçme işlemi daha zor bir hal almaya başlamıştır.

Oyun Konsolu Türleri Neler?

Oyun dünyası ve bu dünyanın yarattığı teknolojik aletler her gün yeni bir özellikle karşımıza çıkmaktadır. Türkiye’de ve dünyada oyun konsollarına olan ilgi artarak devam etmektedir. Artan ilgi ile birlikte oyun konsolları hakkında bilgi almak isteyenlerin de sayısı artış göstermeye başladı. Oyun konsolları daha iyi bir oyun deneyimi yaşamak için kullanılan teknolojik cihazlar olarak gösteriliyor.

oyun konsollari

Oyun konsolu üretimi yapan şirketler, oyun konsollarını geliştirerek daha zevkli bir oyun dünyası yaratmaya başlamışlardır. Özellikle 18 ile 26 yaş arasındaki bireyler oyun konsollarını daha çok tercih etmektedir. Oyun konsolları çok farklı marka ve modeller de kullanıcılara sunulmaktadır. Başlıca oyun konsol çeşitleri şöyle sıralanabilir:

  • Xbox Serisi: Xbox oyun konsolu Microsoft tarafından geliştirilen bir oyun konsoludur. Bu konsolu kullanarak aileniz ile eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Xbox Serisi öne çıkmış özellikleri ile tanınmaktadır. Kablosuz kontrol sağlanabilen oyun konsolu, HDMI kablosu ile kullanıcılarına sunulmaktadır. Xbox oyun konsolları 8 çekirdekli bir işletim sistemine sahiptir. 500 gb hard disk belleğine sahip olan oyun konsolu wifi adaptörüne de sahiptir. Xbox oyun konsolları özellikle evlerde tercih edilen konsollardır. İnternet yayın izleme olanağı sağlayan Xbox oyun konsolları fiyatları ile de göz doldurmaktadırlar.
  • PlayStation serisi: Playstation oyun konsolları Sony markasının amiral gemileri olarak bilinmektedirler. Bu seri kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen oyun konsollarıdır. Bu oyun konsolları 500 GB depolama alanına sahiptirler. 8 GB RAM sahibi olan PlayStation serisinin oyun konsolları yüksek bir oyun performansı sunmaktadır. Birçok modeli bulunan PlayStation farklı modelleri ile her bütçeden insanın alabileceği bir oyun konsolu markasıdır.
  • Wii Serisi: Wii Serisi Nintendo markasının oyun konsolu olarak bilinmektedir. Bu oyun konsolu diğer iki oyun konsoluna oranla ülkemize daha az tercih edilmektedir. Bunun nedeni olarak daha az oyununun bulunması ve bu oyun konsollarına ulaşmanın ülkemizde zor olması gösterilebilir.

Oyun Konsolu Alınırken Dikkat Edilecekler

Oyun konsolu tercih etmek kolay bir işlem değildir. Farklı fiyatlarda ve farklı çeşitlerde bulunan oyun konsolları seçim yapmayı zorlaştırmaktadır. Oyun konsolu alırken dikkat edilecekler şöyle sıralanabilir:

  • Pazar araştırması yapın
  • Kaliteli üretim yapan markaları belirleyin
  • Oyun konsolunun tasarımını karşılaştırın
  • Sağlam kabloları bulunan ürünleri tercih edin
  • Marka karşılaştırması yapın
  • Hangi markadan oyun konsolu alacağınıza karar verin
  • Markanın piyasaya sürmüş olduğu ürünleri karşılaştırın
  • Sistemsel özelliklerini karşılaştırdığınız ürünlerden size en uygun olanını seçin