facebook 3d yazıcı

Facebook, 3D yazıcı ile silah üretimine savaş açtı

Facebook, 3D yazıcıyla silah üretimi için gerekli tasarım detaylarını barındıran web sitelerini platformundan engellediğini duyurdu.


Topluluk Standartları‘nın gündemden düşmediği bugünlerde Facebook‘tan bir başka haber daha geldi. Sosyal paylaşım platformu, 3D yazıcı ile silah üretebilmek adına gerekli tasarım detaylarını barındıran ve yayan web sitelerinin Topluluk Standartları’na aykırı olduğunu, bu web sitelerinin platformdaki uzantılarını (gruplar, sayfalar ve gönderiler) kaldıracağını duyurdu. Bu duyuruyla birlikte bazı gönderilerin de kaldırıldığı belirtildi.

Facebook 3D yazıcı

Sık sık silahlı saldırıların yaşandığı ABD, bugünlerde silah edinme hakkının gerekliliği üzerine tartışıyor. Bu adımla Facebook’un da dahil olduğu tartışma, İkinci Yasa Değişikliği (Second Amendment) kapsamında silah edinme hakkına sahip olduğunu ve silah satışının saldırılara neden olduğunu savunanlar arasında giderek kızışıyor. Sosyal paylaşım platformunun gönderileri sileceğini duyurması da, başta Trump destekçileri olmak üzere birçok kişiden tepki gördü.

Kaynak