Instagram

Instagram kullanıcıları artık kişisel bilgilerini indirebiliyor

Instagram, Facebook skandalından bir süre sonra kullanıcılarına sosyal paylaşım platformu üzerinden kendi bilgilerini indirme imkanı sunacağını duyurmuştu. Gizlilik açısından faydalı bu özellik kullanıma sunuldu.

Cambridge Analytica skandalının yaşanmasıyla birlikte birçok Facebook kullanıcısının akın ettiği bilgi arşivi indirme özelliği Instagram’da da kullanıma sunuldu. Bir süre önce özelliği kullanıma sunarak kullanıcılarının istenmeyen bilgileri platformla paylaşıp paylaşmadığını kontrol etmesinin mümkün olacağını duyuran Instagram, özelliğin artık kullanılabildiğini duyurdu.

Bu özelliği kullanmak için Instagram şifreniz dışında başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok. Gerekli adımları izledikten kısa bir süre sonra platform, size ait olan fotoğrafların, yorumların, profil bilgilerinin ve daha fazlasının bulunduğu bir dosyanın linkini e-posta olarak gönderiyor. Yetkililer, özelliğin yeni kullanıma sunulmuş olmasından ötürü birçok kişinin dikkatini çekebileceğini ve e-postanın gönderilme süresinin 48 saate kadar uzayabileceğini dile getirdi.