Facebook

Cambridge Analytica: “Facebook telefonunuz üzerinden sizi dinliyor”

Cambridge Analytica skandalının ortaya çıkmasında rol oynayan Christopher Wylie, Facebook’un kullanıcılarından bilgi edinmesiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Wylie, sosyal paylaşım sitesinin akıllı telefonlar üzerinden kullanıcılarını dinlediğini paylaştı.

Facebook ile kullanıcı gizliliği skandalında yer alan Cambridge Analytica’dan Christopher Wylie, bazı önemli açıklamalarda bulundu. Birleşik Krallık meclis üyelerinin katılacağı komiteden önce konuşan Wylie, Facebook’un kullanıcılarından bilgi toplamak amacıyla henüz ortaya çıkmamış yöntemleri de kullandığını ve hatta akıllı telefonlar üzerinden kullanıcılarını dinlediğini belirtti. Akıllı telefonlardaki uygulaması sayesinde dinlemeyi yapan sosyal paylaşım sitesi, Wylie’nin söylediğine göre kullanıcıların söylediklerine göre uygun reklamları ayarlamak amacıyla onları dinliyor.

Facebook

Facebook’un kullanıcıları dinlediği iddia edilmişti

Bu açıklamanın Cambridge Analytica’dan gelmesi gayet şaşırtıcı olsa da Facebook’un kullanıcılarını dinlediği iddiası daha önceden de gündeme gelmişti. Uygulamanın kullanıcılarını dinlediğini gösteren birçok kanıt ortaya konulmuş ve hatta Reddit başta olmak üzere birçok forumda bu konuyla ilgili kullanıcılar kendi testlerini gerçekleştirmişti.

Şu an Mark Zuckerberg’in ve şirketinin oldukça zor bir dönemden geçtiği söylenebilir. Bu gibi haberlerin gündeme gelmesi de sosyal paylaşım platformunun işini daha da zorlaştırıyor.