yeni macbook pro hac 6fe305c0fe5fffe4f8cc 1

Yeni MacBook Pro’da yer alan TouchBar hacklendi!

Apple’ın geçtiğimiz günlerde tanıtmış olduğı, Touchbar ve TouchID’siyle oldukça dikkat çeken modeli Macbook Pro kısa süre önce hacklendi. İşte detaylar!

Apple’ın geçtiğimiz aylar içerisinde tanıtmış olduğu ve Touchbar dokunmatik sisteminin yer aldığı ve TouchID desteğinin olduğu MacBook Pro modeli kısa süre önce hacklenme olayıyla gündeme oturdu. Ünlü gübenlik yazılımı olan TrendMicro’nun Pwn2O2wn 2017 yarışmasında katılımcılar birçok hack ve hack olaylarına şahit oldu. Yarışmada yer alan hackerlardan biri Samuel GroB ve Niklas Baumstark hackledikleri yeni model MacBook Pro ile yarışmaya isimlerini yazdırdı.

https blueprint api production.s3.amazonaws.com uploads card image 262705 Screen Shot 2016 10 27 at 1.32.18 PM

Apple’ın en güvenli işletim sistemi olarak bilinen macOS aslında o kadar da güvenli olmadığını gösterdi. Yarışmada yer alan Samuel Groß ve Niklas Baumstark yeni model bilgisayarda Safari üzerinde yer alan bir açıkla macOS’te root yetkisine ulaşmayı başardı. Hackerlar bu bakımdan Apple’ın son teknolojisi olan TouchBar’a istedikleri şeyleri yazdı.

Gerçekleştirmiş oldukları bu hack ile 28 bin dolarlık ödülün sahibi oldular. Ayrıca katılımcıların ilgi odağı oldukları kesin.