Yabanci Diziler

2018’in En Beğenilen ve Takip Edilen Yabancı Dizileri

Zirvede yer alma yarışının her geçen gün zorlaştığı dizi sektöründe, zirvede ki isimler sürekli değişiyor. IMDb verilerine göre şubat ayında popülerliği devam eden en popüler yabancı dizileri sizler için bir araya getirdik.

  • Black Mirror – 2011

Black Mirror

Black Mirror, her bölümün farklı konuların ele alındığı ve yönetmen koltuğunda farklı insanların oturduğu distopik bir kurgu. Black Mirror,
Yakın gelecekte karşımıza çıkması muhtemel olan konuları işliyor. Bölümlerinde teknolojik gelişmelerin yanında ahlaki değerlere de değiniliyor.

  • Game of Thrones – 2011

Game Of Thrones

George R. R. Martin’in fantezi roman serisi olan Buz ve Ateşin Şarkısı kitaplarından uyarlanan dizi bir çok ilk ve enteresanlığın da sahibi. Çekimleri Kuzey İrlanda, İzlanda, Fas, Malta, Hırvatistan da bulunan mekanlar ile Belfast’ta bir stüdyoda yapılıyor. Dünyada bir çok kanalda yayınlanan dizi ortalama 18,6 milyon izleyiciye ulaşarak en çok izlenen dizi olmayı başarmış durumda.

  • Vikingler – 2013

Vikings

Yaşamı boyunca birçok savaş görmüş savaşçı Ragnar Lothbrok ve oğlu Bjørn’un maceraları, savaşları ve yaşamlarının ele alındığı dizi bazı bölümlerde Viking kültürünü başarılı bir şekilde işleyerek izleyiciyi hikayeye bağlıyor.

  • Shameless – 2011

Shameless

Chicago’nun güneyinde geçen dizi altı çocuk ve bir babadan oluşan ailenin trajikomik hikayesine yer veriyor. Baba Frank Gallagher alkol batağında çok eğlenceli vakit geçirirken, çocukların en büyüğü Fiona Gallagher ise kardeşlerini bir şekilde okutma ve geçindirme derdindedir. Ailenin başına zaman zaman komik çoğu zamansa yürekleri sızlatan olaylar gelmektedir. Her ne olursa olsun Gallagher ailesi her türlü şeyin üstesinden gelir imajı işlenen dizide, bu konuyla alakalı ” Biz Gallagher’larız. Onlara bunu gösterelim” sloganı yatar.

  • Stranger Things – 2016

Stranger Things

Fantastik gerilim dizisi olan Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono’yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

  • Peaky Blinders – 2013

Peaky Blinders

Gerçek hayatta var olan bir çeteyi konu alan dizi, 13 Eylül 2013 tarihinde BBC Two kanalında yayınlandı. “Peaky Blinders” isimli çeteyi konu almış suç/drama konulu bir dizi çete lideri ve yeni görevlendirilen bir dedektif arasında geçer. Birinci Dünya Savaşından henüz çıkmış İngiltere’de geçmektedir.

  • The Crown – 2016

Crown

Biyografik bir yapım olan dizi, en yüksek bütçeyle çekilen yapımlar arasında yer alıyor. Peter Morgan tarafından oluşturulan dizinin senaryosu da Peter Morgan’a aittir. Dizinin yönetici yapımcıları ise Philip Martin, Benjamin Caron ve Julian Jarold’dur. 1947 yılında savaştan yeni çıkan İngiltere’de Buckingam Sarayı’nda yaşanan olaylar konu ediniliyor.

  • Dark – 2017

Dark

Küçük, masum bir kasabadan çocukların tuhaf bir şekilde kaybolmasına, garip deneylerin yapıldığı bir sahneden kafa karıştıran gizemli olaylara, kasabada bilimsel bir oluşumun (Nükleer Santral) var olması ve bununla ilgili gizli bir şeylerin dönmesi gibi bir çok farklı senaryoları barındırıyor.

  • The Walking Dead – 2010

The Walking Dead

Dizi Atlanta ve Georgia eyaletlerinde geçmektedir. Dizinin ana konusu bir grup insanın hayatta kalma mücadelesi. Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard ‘ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanmıştır.

  • The Punisher – 2017

Punisher

17 Kasım’da gösterime başlayan The Punisher, Marvel’ın 1986’da ürettiği karakterinin çizgi romanları günümüze uyarlanmış hali diyebiliriz. 2004’te film uyarlaması ve 2005 yapımı bir video oyunu bulunuyor.