Yeni iPhone 8de Fiziksel Tus yerine Sanal Buton gelebilir

Yeni iPhone 8’de “Fiziksel Tuş” yerine “Sanal Buton” gelebilir

iPhone 8 için yeni bir iddia daha geldi. Yeni iPhone’da sanal buton olabilir. İşte tüm detaylar!

KGI Securities’in analisti olarak bilinen Ming-Chi Kuo‘nun son olarak sunduğu rapora baktığımızda Apple’ın iPhone 8 model cihazıyla şuana kadarki en yüksek ekran gövde oranına sahip olacak. Bunun yanı sıra raporda yer alan bir diğer detay ise fiziksel tuşun yerine sanal bir butonun olacağı görülüyor.

Touch ID Ne Olacak?

Apple’a yakın uzmanlar tüm bu haberler ve sızıntılar karşısında üç farklı tahmin yürüttü. İlk tahmine bakıldığında Apple’ın parmak izi okuyucusunu cihazın arka yüzüne alacağı düşünülüyor. Böyle olursa eğer cihazın parmak okuması S8’de olduğu gibi arka yüzde yer alacak. İkinci tahmin ise kulağa çok hoş gelmiş olan ekrana entegre parmak izi olacağı yönünde. Ancak analistler şimdi böyle birşeyin mümkün olmayacağını belirtiyor. Yani yetişemeyecek. Son tahmin ise yeni modelde yüz tanıma özelliği olacağından parmak izi işi yalan olacak gibi duruyor.

Tüm bu durumu kurtarmak adına Apple yapay zeka ve 3D tarama yönteminden yararlanacak. Bu bakımdan Apple’ın Eylül ayına kadar sızıntıları engellemeye çalışmasını bir kenara alırsak, yeni modelin en dikkat çeken konusu parmak izi okuyucusu oluyor.