automl

Yapay Zeka Kendi Replikasını Üretti!

Google tarafından geliştirilen yapay zekaya sahip makine öğrenme programı AutoML geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Bu program yapay zeka yazılımları üretilmek üzere tasarlanmıştı ve artık insanlardan daha iyi yazılımlar üretmeyi başarmakta.

Özellikle teknolojinin hayatımızda büyük bir yer edinmesi ile birlikte insanların hayalini süsleyen bir hayal olan yapay zeka artık günümüzde gerçekleştirildi ve birçok kurum tarafından kullanılmaya başlandı.

Yapay Zekaya Sahip Program Üreten Program: AutoML

Google firması belki de tarihin en büyük yapay zeka programını üretti. Nitekim AutoML isimli bu program kendi replikalarını üreterek yeni yapay zeka programları üretiyor. Google tarafından bundan 5 ay önce tanıtılan program sahip olduğu ileri düzeydeki yapay zeka mühendisliği sayesinde insanlar tarafından üretilen yazılımlardan daha güçlü ve verimli bir yapay zeka yazılımı üretti.

Hayali kurulan yapay zeka geleceğinin ufak bir başlangıcı olarak görülse de AutoML insanlar tarafından üretilen sistemleri de alt etmeyi başardı. Görüntülemede birden fazla nesneyi algılayarak konumunu işaretledi ve en önemlisi kategorize edebildi.

Google’ın kaydettiği bu gelişme ile gelecek konusunda büyük adımlar atmış olabiliriz. Bu programın gelecekte yazılımcıları işinden edip etmeyeceği ise merak konusu. Nitekim bu kuşkular sadece yazılım alanında değil birçok alanda bulunmakta.