Ray Kurzweil yapay zeka

Google mühendisi: Yapay zeka 10 sene içerisinde insan seviyesine ulaşacak

Google’ın baş mühendislerinden birisi olan ve gelecekle ilgili tahminleriyle tanınan Ray Kurzweil, yapay zeka ile makinelerin yaklaşık 10 sene içerisinde insan seviyesine ulaşacağını ve buna bağlı olarak evrensel temel gelirin (UBI) kaçınılmaz olacağını dile getirdi.

Tanınmış fütüristlerden birisi olan Google mühendisi Ray Kurzweil, 2018 TED konferansında yaptığı konuşmada gelecek teknolojilerinden ve sosyal düzenden bahsetti. Kurzweil, son günlerde gündemden düşmeyen yapay zeka teknolojisinin 2029 gibi beklenenden erken bir tarihte insan zekasıyla aynı seviyeye ulaşacağını ve buna bağlı olarak dünya genelinde insan yaşamının tamamen değişeceğini söyledi. Bir süredir konuşulan ve gelir eşitsizliğini ortadan kaldırma alternatiflerinden birisi olan evrensel temel gelirin (UBI) yapay zekayla birlikte uygulamaya koyulacağını belirten fütürist, insan yaşamına ve ihtiyaçlarına göre belirlenen algoritmalar yardımıyla gelir dağılımının yapılacağından bahsetti.

Yapay zeka ile blockchain teknolojisi hayatımızda büyük yer tutacak

Ray Kurzweil yapay zeka

Yapay zekanın hayatın her alanında yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte blockchain teknolojisinin öne çıkacağına değinen Kurzweil, bu teknolojinin yapay zekanın işleme şekline yardımcı olmak amacıyla kullanılacağı ve evrensel bir düzene katkı sağlayacağını belirtti. Kurzweil, evrensel temel gelire geçişin blockchain ve yapay zekayla zorunlu hale geleceğini, yönetim sistemlerinin de bu teknolojilerle işleyeceğini dile getirdi.