Xiaomi’den yüzde yüz çerçevesiz ekrana sahip telefon patenti

Xiaomi’nin yeni aldığı patent, 4 bir yanı kavisli olan ekrana sahip telefon modelini gösteriyor. Yoksa bir çerçevesiz telefon mu geliyor? İşte detaylar…

Kısa süre önce sağ üst ve sol üst kısımda kamera deliği yer alan Xiaomi model telefon patentini görmüştük. Bugün ise Xiaomi patenti daha ilginç bir şekilde. Patentte yer alan cihazın dört tarafında kavisli bir yapı yer alıyor.

xiaomi çerçevesiz

Çerçeve hiç yok!

Günümüz akıllı telefonlarının çerçeveleri oldukça inceldi. Hatta çoğu modeli çerçevesiz olarak tanımlayabiliyoruz. Ancak görünen o ki Xiaomi gerçek manada çerçevesiz bir telefon geliştirme peşinde. İlk olarak Samsung modelleriyle popüler olmaya başlayan kavisli ekran teknolojisi, alınan patentte cihazın alt ve üst kısımlarına da uygulanmış. Bu sayede akıllı telefonun ön kısmı tam anlamıyla çerçevesiz olacak.

Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’ne yapılan başvuruyla ortaya çıkan patent dosyası, telefonun önden, arkadan ve yanlardan nasıl görüneceğine dair şekiller içeriyor. Ayrıca bu görsellerde aktarılan cihazın çift arka kamera paketine sahip olacağını da söyleyebiliriz.