Xiaomi Mi 6 1

Xiaomi Mi 6 Akıllı Telefonlarının Tanıtımı Gerçekleşti

Çerçevesiz akıllı telefon denildiğinde akla ilk gelen marka olan Xiaomi, uzun süredir beklenen yeni nesil akıllı telefonlarını tanıttı. Markanın yaptığı tanıtımla beraber Xiaomi Mi 6 serisinin merak edilen özellikleri ortaya çıkmış oldu.

Artık akıllı telefon dünyasında adeta bende varı diyen markalardan biri olarak karşımız acıkan Çinli teknoloji devi Xiaomi, her geçen gün yeni bir akıllı telefon serisiyle daha gündeme gelmeye başladı. Bu noktada markanın üst seviye akıllı telefonlarından biri olacağı ve Xiaomi serisinin tasarım hatlarını koruyacağı düşünülen modellerden biri olan Xiaomi Mi 6 akıllı telefonları da oldukça uzun bir süredir dile getiriliyordu.

Yeni modellerin özellikleri ve tasarımları hakkında çıkan iddialar, yapılan paylaşımlar sürekli olarak markanın gündem olmasını sağlarken sonunda beklenen haber geldi. Gerek tasarımları gerekse de teknik özellikleriyle uzun süredir gündemi meşgul eden Xiaomi Mi 6 akıllı telefonları Çin’de yapılan tanıtımla beraber görücüye çıkmış oldu. İlk özellikleri de oldukça sevilen akıllı telefonun tam olarak nasıl özelliklere sahip olduğundan bahsedelim.

Xiaomi Mi 6 Tasarımları Eski Serilerden Farklı

Marka bu kez ilgi çeken tasarımları kadar tasarım konusunda fark oluşturacak bir akıllı telefon modeli istemiş. Bunun için akıllı telefonlarını tasarımsal açıdan kusursuz yapma adına çalışmalarını sürdüren markanın tanıtımla beraber yeni seride sadece cam kaplama kullandığı ortaya çıktı.

xiaomi 6

Tamamı cam olan akıllı telefonun hem arka hem de ön yüzünde kaplama malzemesi olarak da cam görüyoruz. Bunun yanında telefonda artık çok yönlü kavisli ekran bulunuyor. Hem alt üst hem de sağ sol kısımlarında tamamen bütünleşik bir kavisli ekran kullanımı akıllı telefonların camlarını da 3D olarak bildiğimiz cam teknolojisine taşımakta. Apple’ın bile kullanmayı düşündüğü teknolojide de firma ilk adımı atmış oldu.

Xiaomi Mi 6 Teknik Özellikleri

Tasarım yönü bir yana dursun yeni seri akıllı telefonun teknik özellik kısmında da birçok detay karşımıza çıkıyor. Bir kere üst sınıf olan akıllı telefonların içerinde Snapdragon 835 serisi işlemcilerin bulunduğunda başlayalım. Şu an en güçlü işlemcileri barındırıyor olması bile yeterken akıllı telefon devinin kullandığı RAM miktarının de işlemciden aşağı kalır yanı yok. Akıllı telefonda tam 6 GB RAM bellek kullanılmış.

İşlemci ve belleklerin dışında çift arka kameraya sahip olması ve Xiaomi Mi 6 içerisinde yer alan kamera teknolojilerinin benzerlerinden epey farklı teknolojiler içermesi de büyük bir artı olarak gösteriliyor. Ek olarak 3350 mAh kapasiteli piller, Android 7.1.1 işletim sistemi ve çift hoparlör gibi eklentilerde Mi 6 akıllı telefonlarını üst segmentin tercih edilecek olan serilerinden biri olarak da değerlendiriliyor. Şimdilik sadece Çin’de satışa çıkan akıllı telefonun Avrupa pazarında çıkışı için ise bir süre daha beklemek gerekecek.