Windows 10 Hizlandirma Yollari 1

Windows 10’u Hızlandırmanın Birkaç Yöntemi

Windows 10, Microsoft işletim sisteminin önceki sürümlerinden daha hızlıdır, ancak yine de PC’nizin performansını optimize edebilirsiniz. Bilgisayarınızın ipuçlarımızla daha hızlı çalışmasını nasıl sağlayacağınızı göstereceğiz.

Diski Temizle

Başlat menüsünden, Disk Temizleme yazın. Bu, birkaç işletim sistemi için Windows’un parçası olan güvenilir Disk Temizleme yardımcı programını açar. Disk Temizleme, geçici dosyalar, çevrimdışı Web sayfaları ve PC’nizdeki yükleyici dosyalar gibi istenmeyen çöpleri bulur ve hepsini bir kerede silmeyi önerir.

Windows 10 Hızlandırma

Düzenli olarak disk birleştirme planınız yoksa, Başlat düğmesinin yanındaki arama kutusuna adını yazarak bulabileceğiniz Sürücüleri Optimize Et aracında ayarlayın. Ana diskiniz bir SSD ise, diski okuyan hareketli bir parça olmadığından, birleştirme ile uğraşmanıza gerek kalmayacağını unutmayın.

Daha Fazla RAM Ekle

Windows 10, belleği işletim sisteminin önceki sürümlerinden daha verimli bir şekilde yönetir, ancak daha fazla bellek her zaman PC işlemlerini potansiyel olarak hızlandırabilir. Ancak, Surface Pro tabletleri gibi günümüzün birçok Windows cihazı için RAM eklemek bir seçenek değildir. Oyun ve iş amaçlı dizüstü bilgisayarlar sıklıkla RAM yükseltmelerine izin verir, ancak bu daha nadir hale geliyor. Yeni, daha ince ultrabooklar ve dönüştürülebilir ürünler genellikle sabittir. PC’nizin hangi RAM türünü aldığını ve fiyatların oldukça makul olduğunu gösteren ürün bulucuları sunar. Yaklaşık 60 $ karşılığında 8GB’lık yüksek performanslı DDR4 RAM alabilirsiniz.

Bir SSD Başlangıç Sürücüsü Takın

Windows başlangıcından faydalanılmaz, ancak Adobe Photoshop gibi zorlu uygulamaları yüklemek ve kullanmak bir SSD ile çok daha hızlı gerçekleşir. Windows Mağazası uygulamaları, Ayarlar’ın Uygulamalar ve Özellikler sayfasında dönen bir sabit diskten SSD’ye kolayca taşınabilir.

Sistemin hızlandırılması için dahili başlatma sabit sürücünüzü değiştirmek mantıklıdır ve bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, bu bir seçenek olabilir. Ancak, USB 3.0 bağlantısı olan harici bir SSD, size çok fazla depolama alanı kullanan uygulamalarda hız artışı sağlayabilir.