Valve yeni oyunlar

Valve yeni oyunlar geliştirmeye çalışıyor

Valve yeni oyunlar geliştirmek için yeni çalışmalar yaptığını ve yeni fikirler üretmeye başladığını duyurdu. Bu oyuncuları sevindirdi.

Dünyanın en büyük dijital oyun mağazası Steam’e sahip olan Valve, yeni oyunlarla ilgili fikir çalışmaları yürüttüğünü ve yeni oyunlar geliştirmek için çalışmaların yapıldığını doğruladı. Geliştirilen birçok oyunların bazılarının şu anda duyurulma aşamasında olduğu da bildirildi.

Valve yeni oyunlar geliştiriyor

Valve şirketi bu zamana kadar Counter Strike, Team Fortress ve Half-Life gibi çeşitli oyunları ile tanınan bir firma oldu. Valve’nin kurucusu olan Gabe Newell, katıldığı bir röportajda oyuncuları heyecanlandıran bir açıklama yaptı. 2000’li yılların başında çıkan CS 1.6 ve Team Fortress 2 gibi oyunların halen oynandığını düşündüğümüzde Valve’nin ne kadar başarılı bir iş çıkardığı ortaya çıkıyor.

Yapılan açıklamaya göre yeni oyunların yakın zamanda piyasada bulunacağı belirtildi. Geçtiğimiz yıl bir oyun çıkaran firma, kullanıcıları etkilemeyi başarmıştı. Şu anda firmanın birkaç tane oyun geliştirdiğini belirten Gabe Newell, bu oyunların ne zaman piyasaya sürüleceğini ve oyunların ne olduğu ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Valve yeni oyunlar

Bazı oyunların duyuru aşamasına geldiğini yani neredeyse hazır olduğunu, testlerinin yapıldığını belirten Gabe Newell, bazı oyunların ise henüz geliştirme çalışmalarının sürdüğünü açıklamaları arasına ekledi.

Valve şirketi hakkında bilgi

Gabe Newell, 90’lı yıllarda Microsoft’un oyun stüdyosunda çalışan bir geliştirici idi. Oyunların gelişiminde büyük bir rol oynayan Gabe Newell, oldukça başarılı bir isimdi. Arkadaşları Gabe’nin kendi firmasını kurması için ısrarcı idi. Arkadaşlarının iknası ile Valve şirketini kuran geliştirici, Ağustos 1996 tarihinde resmî olarak şirketi açmış oldu. Geliştirdiği çeşitli oyunlar ile oyun severleri etkisi altına alan Valve, kendi geliştirdiği Source oyun motorunu kullanıyordu. Sonraları oyun mağazası işine giren firma günümüzde genel olarak oyun üretmek yerine oyundan para kazanmaya odaklanmış durumda olsa da firmanın yaptığı açıklama Valve’den oyun bekleyen oyunculara bir umut oldu. Ayrıca firma Half-Life 3 oyununun çıkıp çıkmayacağı konusunda bir açıklama yapmadı.