20150923172135 uber china uber commute 1

Uber hacklendi, milyonlarca kullanıcının kişisel bilgisi çalındı!

Uber, hacklenerek 57 milyon kullanıcısının kişisel bilgilerini hackerlara kaptırdı. Şirket bu olayın duyulmaması için hackerlara yüklü miktarda ödeme yaptı.

Sürekli olarak ülkeler, kurumlar ve kişiler tarafından dava edilmesinden ötürü gündemden düşmeyen Uber, şimdi de hacker saldırısıyla manşetlerde yer buldu. Geçtiğimiz günlerde sürücülerini dikkatli seçmediği için yüklü miktar para cezasına çarptırılan şirket, paylaşılan bilgilere göre 2016 senesinin Ekim ayında hacklenmiş ve elinde bulundurduğu 57 milyon kullanıcı bilgisini sızdırmış.

İlk olarak Bloomberg tarafından gündeme getirilen olay, Uber’ın hack olayını saklamasından ve hackerlara olayı duyurmamaları, bilgileri silmeleri için 100.000 dolar ödemesinden dolayı yaklaşık 1 sene sonra ortaya çıkmış. Uber CEO’su olan Dara Khosrowshahi böyle bir olayın yaşanmaması gerektiğini, olanlar için bahane sunmayacağını dile getirerek söylentilerin doğruluğunu kabul etti.

uber 1

Uber kullanıcılarının birçok bilgisi çalınmış

Yaklaşık bir sene önce yaşanan olaydan hem kullanıcılar, hem de sürücüler etkilenmiş ve hackerların ele geçirdiği bilgiler arasında isimler, e-posta adresleri, telefon numaraları, sürücü belgesi numaraları gibi birçok tanımlayıcı bilgi yer alıyormuş. Ele geçirilen bilgilerin silindiği konusunda emin olduklarını dile getiren Dara Khosrowshahi, kendi ve şirket çalışanları adına özürlerini ileterek hatalarından ders aldıklarını paylaştı.