Tweet Zamanlama 1

Tweet Zamanlama Nasıl Yapılır?

Twitter’dan beklenen geliştirmelerden biri de Tweet zamanlama özelliği idi. Twitter’da kullanıcıların isteklerine cevapsız kalmayarak ilgili özelliği kullanıma sundu.

Tweet zamanlama

Web tarayıcısı üzerinden Twitter; Tweet’lerinizi planlamanıza olanak sağlıyor. Aynız zamanda Taslak Tweet de oluşturabiliyorsunuz.

Kasım ayında başlayan test sürecindeki Tweet zamanlama özelliğe erişmek ve    tweet’leri planlamak istediğinizde; bu özelliği destekleyen Tweetdeck gibi üçüncü taraf hizmeti kullanmanız gerekiyordu.

Ancak artık taslak tweetleri web uygulaması üzerinden de kaydedebileceğiz. Web uygulaması üzerinden hazırlanan taslaklar ve mobil uygulaması üzerinden hazırlanan  taslaklar web ile senkronize olmuyor. Bu durumun üzücü olduğunu söyleyebilirim.

Tweet Zamanlama Nasıl Yapılır?

Gelecek bir tarihte yayınlanması için bir Tweet zamanlamak artık son derece kolaylaştı. Öncelikle Tweet metin kısmından yeni bir Tweet oluşturun.

twitter-tweet-planlama-ozelligi

 

twitter-tweet-planlama-ozelligi

Bu adımda yer alan Planlanmış Tweet” butonuna tıklayın. Ardından karşınıza çıkan pencereden tarih ve zaman seçebilirsiniz. Bu özelliği bundan sonra direkt Twitter üzerinden yapmak hem daha güvenli hem de daha hızlı olacak.