teknolojik cihaz temizleme

Teknolojik Cihazlar Nasıl Dezenfekte Edilir?

Yaygın şekilde kullanmakta olduğumuz bilgisayar ve akıllı telefon gibi cihazların yanlış biçimde dezenfekte edilmesinin, cihazlarınızda onarımı mümkün olmayan ve cihazınızı garanti kapsamı dışında bırakan arızalara sebep olabiliyor.

Sık kullandığınız son teknoloji cihazlarınızı dezenfekte ederken aşağıdaki adımlara uymanız, arıza yaşamanızın önüne geçerek cihazınızın kullanım ömrünü uzatacaktır.

• Cihazlarınızı asla açıkken veya prize bağlı iken temizlemeyin. Temizleme öncesi cihazınızı tamamen kapatın ve güç/şarj kablosunu prizden çıkarın.
• Aşağıdaki kimyasalları veya bunları içeren herhangi bir çözeltiyi kullanmayın: çamaşır suyu, (hidrojen peroksit dahil) peroksitler, aseton, amonyak, etil alkol, metilen klorür veya benzin, boya tineri, benzen veya tolüen gibi petrol bazlı ürünler.
• Cihazları doğru şekilde temizlemek için en fazla %70 izopropil alkol ve %30 sudan oluşan çözeltili dezenfektanların kullanımı önerilmektedir. Kullanacağınız dezenfektanın etiketinden içindekilerin uygunluğunu kontrol edin.
• Temizleyici / dezenfekte spreyleri ve kolonya gibi sıvıları doğrudan cihazınıza, cihazınızın üzerine veya boşluklarına püskürtmeyin. Cihazı dezenfekte ederken kullanacağınız bir beze bu spreyleri sıkarak bez ile cihazınızı silin.
• Dezenfekte işleminde kullanacağınız bez ıslak olmayıp, hafif nemli veya kuru, yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez olmalıdır. Islak bez veya mendiller cihazın boşluklarından sıvı girişine sebep olarak cihazınızın arızalanmasına yol açacaktır.
• Temizleme sonrası cihazınızı açmadan önce tüm alanların tamamen kurumuş olduğundan emin olun.

Gerek iş bilgisayarlarınızın veya kişisel cihazlarınızın sorunsuz ve uzun ömürlü kullanımı için kullanımınızdaki cihazları yukarıdaki adımlara uygun dezenfekte etmenizi önemle tavsiye ederiz.