Youtube Spotify

Spotify Listenizi YouTube Music’e Aktarma Nasıl Yapılır?

YouTube’un Premium servisini sunması ile birlikte YouTube Music çevrimiçi müzik servislerine rakip haline geldi. Ancak bu durumda müzik arşivi alanında başarılı olan Youtube Music’e Spotify çalma listesi nasıl aktarılacağı da bir soru olarak ortaya çıktı. Spotify çalma listenizi Youtube Music’e nasıl ktaracağınızı adım adım aktarıyoruz.


Ülkemiz için 14 ay sonra hizmete açılan YouTube Premium ilk 3 ay için tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. YouTube Music doğrudan YouTube videoları ile entegre olarak çalıştığı için Spotify’dan çok daha geniş bir arşive sahip olduğu söylenebilir.

Şayet sizde bir Spotify kullanıcısı iseniz ve YouTube Music’e geçmek istiyorsanız; çalma listelerinizi Youtube Music’e aktarabilmeniz için bir rehber hazırladık.

Spotify çalma listesi YouTube Music’e nasıl aktarılır?

Aslında aktarım işlemi yapan ücretli uygulamalar bulunuyor. Şayet siz ücretsiz çalışan ve tüm listenizin neredeyse herşeyi ile YouTube Music’e aktarmak istiyorsanız burada biraz alanınız daralıyor. Kaldı ki ücretli servisler de listenizin tamamını aktarma garantisi vermiyor.

YouTube Music, içeriklerini YouTube’dan aldığı ve aynı içeriklerin farklı üreticilerden  alınan versiyonları olduğundan aktarılan listedeki bulunan şarkıların tamamının doğru kaynaktan, gelmemesi söz konusu olabilir.

Adım Adım Spotify çalma listesi YouTube Music’e Aktarma

  • YouTube Premium üyeliğinizi başlattın ama Spotify üyeliğinizi hemen iptal etmeyin.
  • Aktarım işlemi  için PlayListBuddy isimli servisden yararlanacağız. Siteye ulaşmak için tıklayın,
  • Login to Spotify seçeneğine tıklayın, Spotify hesabınızla bağlantı kurmasını sağlayın.
  • Solda bulunan dikey menü üzerinden Spotify hesabınızla takip ettiğiniz tüm çalma listelerinin geldiğini göreceksiniz.
  • İstediğiniz çalma listesinin üzerine tıkladığınızda içinde yer alan tüm şarkıları da sağ tarafta göreceksiniz.
  • Devamında ise sağ üst köşede bulunan Sign in YouTube seçeneğine tıklayın,
  • Sağ üst köşeye yeni butonlar eklenecek, Convert Playlist seçeneğine tıklayarak çalma listesinizde yer alan tüm şarkıları, aynı isim ile YouTube Music uygulamasına aktarabilirsiniz.

Listenizin büyüklüğüne göre YouTube listesinin oluşturulması zaman alabilir.  Sağ alt tarafta yer alan View on YouTube butonuna tıkladıktan sonra listeyi YouTube üzerinde açıp kullanabilir yada YouTube Music uygulaması üzerinden listenizi kullanmaya başlayabilirsiniz.