Sony girişimi

Sony girişimi nasıl gerçekleşti?

Pek çok Sony hayranı Sony firmasının girişimi hakkında bilgi almak istiyor. Sony aslına bakılırsa 2. Dünya Savaşı sonrasında kuruldu.

Özellikle kamera, telefon, oyun konsolu gibi pek çok alanda popülerliğine popülerlik katan firmalar arasında yer alan Sony, 1946 yılında Japonya’da kurulan bir teknoloji firması. Firmanın geçmişten günümüze kadar gelişi de oldukça ilginç.

Sony girişimi nasıl meydana geldi?

Henüz 2. Dünya Savaşı yeni bitmişti. Sony, yeni işletmesini kurmak ve tamir dükkanı açmak için çalışmalara koyuldu. İkinci Dünya Savaşı sırasında hasar alan bir binada tamirat işlemlerine başlayan şirket, burada kendini geliştirmeye ve büyümeye başladı.

Bu süre zarfında yeni ürünler de geliştirmek isteyen firma, çeşitli ürünler üretti ve başarılı olmaya çalıştı. Sony, Japonya’nın ilk kaset çaları olan Type-G modelini üretti ve bu modeli Japonya’da yeterince satamadığı için dünyaya açılma kararı aldı. Uluslararası pazarda oldukça iyi satış payına sahip olan bu ürün, pek çok müşteri tarafından satın alındı.

Elde edilen gelir ile kendin daha da geliştirmek isteyen şirket, kaset çalar sonrasında transistörlü radyo üretimi işine de girdi. Bu alanda da oldukça büyük başarılara imza atan Sony, 60’lı yılların ilerleyen dönemlerinde renkli televizyon üretti. 70’li yıllara kadar ürettiği pek çok teknolojik araç ile dünyanın en popüler firmaları arasına yerleşen şirket, kendini geliştirmeye devam etti.

Sony girişimi

Firmanın ilerleyen yıllarda ürettiği Betamax depolama teknolojisi ise VHS’ye rakip olmak için geliştirilmişti. Tabii o zamanlar ürün VHS’ye göre ne kadar kaliteli olsa da Sony’nin sıkı politikaları sebebiyle Betamax yeterince başarılı olamadı.

90’lı yıllara kadar pek çok teknoloji ile tanınan Sony, bu yıllarda sinema filmlerine de konu olmuş bir şirket. 1994 yılında oyun konsolu işine girmek isteyen firma, PlayStation 1 oyun konsolu ile devrim niteliğinde bir cihaz geliştirmişti. Pek çok oyuncu tarafından ilgiyle oynanan bu konsol, PlayStation 2 ile çıtayı daha da yükseltti ve piyasada daha başarılı oldu.

Sony, 2000’li yıllardan sonra daha çok eğlence alanında gelir elde ettiği için eğlence sektörüne ağırlık vermeye başladı ve bu alanda daha çok gelişmelere imza attı.