SIM Kilitli iPhone

SIM Kilitli iPhone’un Çözümü Bulundu!

iPhone modelleri tanımlanmış olduğu ülkelerde SIM kilitli olarak satılıyor. Bu durumun asıl sebebi Apple ve operatörler arasındaki anlaşmalar. Dolayısı ile yurtdışından getirilen iPhone modellerinde ufak bir kafa karışıklığı yaratıyor. Ancak iPhone SIM kilitli ise o cihaz sadece kilitli olduğu operatörün SIM kartıyla çalışacak ve diğer SIM’ler ile çalışmayacak şeklinde düşünebilirsiniz.


Ancak, Apple’ın yayınladığı iOS 11.4.1 güncellemesinde, SIM kilidi iPhone modellerinin açılmasını olanak tanıyan bir açık bulundu.

SIM Kilitli iPhone Açma ( iOS 11.4.1 )

iOS 11.4.1 işletim sistemi ile çalışan iPhone’lar da, R-SIM’e gerek olmadan, ICCID değişimi yapılabiliyor ve iPhone’lar her operatör ile çalışıyor..

Böyle bir ihtiyacınız varsa aşağıda listelediğimiz adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Ancak öncesinde bunları uygulayabilmeniz için R-SIM almalı ve cihazınıza iOS 11.4.1 yüklemelisiniz.

R-SIM 12 ICCID parçalarını eBay veya Amazon üzerinden alabilirsiniz.

iPhone Sim kilit açma

  • iPhone’un desteklemediği SIM’i R-SIM ile iPhone’a takın
  • Telefon uygulamasına giriş yapın ve *5005*7672*99# tuşladıktan sonra ICCID kısmına tıklayın.
  • Bu bölüme 8901-4104-2778-0604-3133 yazmanız gerekiyor.
  • Telefonu kapatıp açın.
  • Ana ekrana geldiğiniz zaman R-SIM’i çıkartın ve önceden desteklenmeyen SIM kartını iPhone’a takın.

İşlem bu kadar. Ancak belirtelim ki telefon her kapandığında veya sıfırlandığında bu adımları yeniden gerçekleştirmeniz gerekecek ve ayrıca  gelecek güncellemelerde Apple’ın bu açıkları kapatması olası olduğunu da belirtelim.