exynos 1

Samsung, Orta Segment İçin 480fps Video Çekebilen Yeni İşlemcisini Tanıttı

Dünya devi teknoloji şirketi Samsung’un en büyük başarılarından biri olan Exynos işlemciyi, hemen hemen bütün Samsung Galaxy modellerinde yer almaya başladı. Bu işlemciye her güncel akıllı telefon modelinde daha da fazla özellikler ekleyen Samsung, yeni işlemcisi olan Exynos 9610’u tanıttı.

Son günlerde oldukça sık duyduğumuz ve akıllı telefonlarda yerini almaya başlayan yapay zekayı Snapdragon 845 ve Exynos 9810 kullanılan cihazlarda görüyoruz. Samsung’un yeni işlemcisi ise aynı zamanda Exynos 9610, 480fps video kaydına izin veriyor. Böylelikle Samsung ağır çekimlerde üst düzey bir kalite sunması ve daha gelişmiş bir yüz tanıma algoritmasının çalışması da sağlanacak.

Exynos 9610, sekiz çekirdeğe sahip ve yonga setinde dört adet 2.3GHz hızında çalışan Cortex A73, dört tane de 1.6GHz’de çalışan Cortex A53 çekirdeği bulunuyor. GPU konusunda da bir üst model olan 9810 ile aynı donanımı paylaşıyor ve Mali-G72 yer alıyor.

exynoss 9610

Orta seviye bir işlemci olarak çıkan Exynos 9610, orta segment’e hitap eden  cihazlarda yerini alacak. Tek kamera ile portre modu sunabilecek olan Exynos 9610, AI sayesinde kısmen kapalı da olsa yüz tanımayı gerçekleştirebilecek.

Exynos 9610 Ne Zaman Hangi Cihazda Yer Alacak?

Yılın ikinci yarısından itibaren orta segment’de tahminen A8’de yer alamaya başayacak olan işlemci; 4K destekli cihazlarda 120fps, FHD çekimlerde ise 480fps sunabilecek olan işlemcinin Samsung’un orta segment cihazların da yer almaya başlaması ile Apple’ın işinin zorlaşacağını söylemek mümkün.