Samsung Galaxy Book e1492943796514 1

Samsung Galaxy Book Modelleri Satışa Çıkıyor

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Samsung Galaxy Book 2’si 1’arada tablet serisi piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. 24 Nisan tarihinde yapılacak olan lansman sonrasında Samsung Galaxy Book’un satışa çıkacağı açıklandı.

Samsung uzun süredir tablet ve bilgisayar serilerine beklenen ilgiyi göstermiyordu. Marka daha çok akıllı telefonları ve akıllı telefonlarıyla beraber sunduğu akıllı saatleri üzerine yoğunlaştı. Bir nevi daha çok ilgi çeken alana yönelmeye başlayan marka son tüm bunlarla beraber geçtiğimiz günlerde beklenen haberi vermiş ve yeni bir tablet serisi sunacağını açıklamıştı. Bu açıklamadan hemen sonra markanın yeni seri tablet modelleri olan Samsung Galaxy Book serisi tanıtıldı.

Şubat ayında tanıtılan serinin tam olarak tablet kategorisinde olmadığı da dikkat çeken detaylar arasında gösterilmişti. Samsung tanıtımda serinin aslında hem tablet hem de bilgisayar serisi olduğu ve 2’si 1’arada ürünlerinden biri olarak gösterilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Her iki şekilde de markanın bu alana geri dönüş modeli olan Samsung Galaxy Book serisi sonunda satışa da çıkarıldı. Yurt dışında şu an satışta olan Samsung Galaxy Book modelinin ülkemizde ise lansmanının yarın yapılacağı açıklandı.

Samsung Galaxy Book Nasıl Özelliklere Sahipti?

24 Nisan tarihinde tanıtımı yapılması beklenen yeni serinin özelliklerini bir kez daha hatırlayalım. Book modeli için Samsung tarafından yapılan tanıtımda öncelikle modelin iki farklı ekran boyutuna sahip olacağı açıklanmıştı. Bir modelde 10.6 inç ekran sunacak olan teknoloji devinin bir diğer seride ise 12 inç ekran sunacağı belirtilmişti. Her iki modelde de kullanılan teknolojiler ise hemen hemen aynı.

Samsung Galaxy Book
Samsung Galaxy Book satışa çıkıyor

10.6 inç ekranlı modelde Full HD görüntü desteği sunan Samsung, FTF ekran ile gelen modeli yeni Book serisinin giriş modeli olarak açıkladı. 12 inç modelinde ise 2K çözünürlük desteği ve AMOLED ekran kullanımı yapılmıştı. İşlemci kısmında da iki modelde de Intel tercihi yapan Samsung, 10.6 giriş modelinde Intel M3 işlemciler ve 4 GB RAM bellek miktarını kullanmış 12 inçlik modelde ise Intel i5-7200U işlemcisi ve 4 GB artırılabilir RAM teknolojisi kullanmıştı.

Samsung Galaxy Book Fiyatları Nasıl Olacak?

Donanımsal olarak birçok yeni özelliği kullanıcılara sunacak olan Samsung Galaxy Book 2’si 1’arada modelinin fiyatı konusunda da belli başlı bilgiler verilmiş durumda. 12 inçlik en yüksek teknolojiye sahip 8 GB RAM miktarlı modeli yani en yüksek modeli 1.329 dolar olan Samsung Galaxy Book modelinin standart 12 inçlik modelinin fiyatı 1.219 dolar ve 10.6 giriş seviyesi tabletlerin fiyatı ise 730 dolar olarak açıklandı. Bu rakamların ülkemizde ne kadar değişiklik göstereceği ise henüz netlik kazanmadı. 24 Nisan’da yapılacak tanıtımda tabletin ülkemiz fiyatının da belli olması bekleniyor.