amsung Galaxy A3 2016 1

Samsung Galaxy A3 (2016) Pil Sorununa Sonunda Bir Düzeltme Getiriyor

Samsung Galaxy A3 (2016)’da yer alan batarya seviye yüzdesi 87’nin üzerine çıkmasını engelleyen baş belası bir sorunun çözülmesi için sonunda bir çözüm geliyor. Samsung, Avrupa’da bir bakım ve onarım güncellemesi dağıtıyor. Geçtiğimiz yıl Galaxy A3, Android 6.0 Marshmallow güncellemesiyle raflarda yerini almıştı ve her şey normaldi. Fakat Android 7.0 Nougat güncellemesini alan telefonun yüzde 87’den fazla şarj etmediği görüldü. Hatta batarya arızası görünüşe göre normalinden daha fazla bir şekilde bataryanın tükenmesine sebep oluyordu. Bu durumdan mağdur olan kullanıcılar bu durumun önüne geçmek için pil kalibresi gibi birçok yolu denedi ancak tek başarılı çözüm Android Marshmallow sürümüne geri dönüş oldu.

Bu durumdan etkilenen kullanıcılar, şarj konusundan sürekli şikayetçi oldu ve Samsung forumlarında büyük bir şikayet akımı başladı. Fakat şirket sorunun ne zaman çözüleceği konusunda bir tarih vermedi. Bunla beraber bir Samsung temsilcisi ise, şirketin bu konu hakkında bilgi sahibi olduğunu ve bu durumun tamamen bir yazılım hatasından meydana geldiğini belirtti. Ardından Samsung’un bu olayı düzeltmek için tam gaz çalıştığını bildirdi. Yeni gelen güncelleme ile Samsung Galaxy A3 (2016) pil sorununu çözüyor. Bazı kişilere göre bu hatanın bir satır kod yanlışından meydana geldiğini söyleseler bile bu durum doğrulanmadı. Yinede güncellemeyi indirip yükledikten sonra Samsung Galaxy A3 (2016) yeniden yüzde 100’e kadar tam anlamıyla şarj olacak ve bataryanın kendi kendini tüketmesi sorunu ortadan kalkacak.

Samsung Galaxy A3 (2016) güncellemesi A310FXXU3CQI8 yapı numarası imzalı ve bakım güncellemesi olarak geleceğinden hiçbir yeni özellik veya değişiklik içermeyecek.