Robot Hayvanlar

Robot Hayvanlar

İlk olarak yapay zekanın gelişimi ile birlikte pek çok fikir ortaya atıldı. Bu fikirlerden bir tanesi ise robot hayvanlardır. Yapay zeka ile bilim birlikte işleyiş içerisine girdikten sonra neredeyse her şeyin ortaya çıkabileceğini bizlere kanıtlamış oldular. Gün geçtikçe adeta yeni bir başlangıç diyebileceğimiz araçlar, buluşlar ortaya çıkmış oldu. Son yıllarda ise yapay zekanın bir vücudu kontrol edebilmesi ile tamamen yeni bir döneme giriş yapmış durumdaydık. Adeta artık istediğimiz bir canlının robot halini üretebiliyorduk. Geliştiriciler neredeyse bütün bedensel hareketleri yapabilen robot hayvan çalışmalarına başlamış durumundalar.

Robot hayvan için geliştiriciler her canlı hareketleri için farklı işleyiş belirlemesini açıklamış durumdadır. Bilim insanları ile robot hayvan tasarımcıları robot hayvanları tasarlamadan önce insan ile birlikte birçok canlıyı inceleme altına aldı ve inceleme yaptığı canlıların kapsamlı bir analizini yaptıktan sonra çok önemli veriler elde etmiş oldular. Bu verileri daha sonrasında robot teknolojilerinde kullanılacağını açıklamış durumundalardır. Bu verilere örnek vermek gerekir ise; Yarış esnasında çok fazla hızlanan at ya da denizyıldızının bir bölgeye tutunabilmesi için kullanmış olduğu çok güçlü bir vakum özelliğini gösteren kolları bulunmaktadır. Bu bulunan veriler bilim adamları ve geliştiriciler için adeta bir nimet niteliğinde bilgilerdir. Bu verileri geliştiricilerin yeni fikirler ortaya çıkabilmesi için temel oluşturmaktadır.

Robot Hayvanlar

Robot Hayvanların Avantajları Nelerdir?

Bazı gerçek hayvanların, araştırmalar sonucunda insan psikolojisine iyi geldiği söylemler arasındadır. Peki bu robot hayvanlar içinde geçerli olacak mıdır? Yapılan başka araştırmalarda ise yapay zekaya sahip robot hayvanlarında insan psikolojisine iyi geldiğini tıpkı normal hayvanlar gibi insanlar ile bağ kurma konusunda gayet iyi bir başarı olduğu söylenmiş durumdadır.

Robot hayvanların en büyük avantajı ise herhangi bir alerji nedeniyle hayvan sahiplenemeyen insanların sorunlarını ortadan kaldırması ya da evinde bir evcil hayvan için yeri bulunmayan insanların tüm sorunlarını ortadan kaldırmasıyla birlikte, tıpkı normal hayvanlar gibi dostluk ilişkisi de bulundurabilmektedirler.

Georgia Teknoloji Enstitüsü’nde biyomekanik robotlarla çalışan Dan Goldman: “Duygularınızı anlayıp tepki verebilen bir köpek olacak. Yatağınızın altına girip oyuncakları çıkaran bir robot olacak.” diyor.

Tabi bu söylemlerde beklentileri bayağı bir yükseltmiş durumdadır.