PS5

PlayStation 5’in Sunum Tarih Kesinleşti

Konsol oyuncularının bir süredir beklediği yeni oyun konsolu PlayStation 5 için sevindirici bir açıklama geldi. Sony, yaptığı açıklama ile 11 Haziran 2020 Perşembe Türkiye Saati ile 23:00’te PlayStation 5!i tüm hatlarıyla paylaşacağını duyurdu.

Sony en sonunda PlayStation 5’i 2020 geçmeden gün yüzüne çıkarmakta kararlı gözüküyor. Öyle ki firma 11 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek etkinlikte tüm detaylarının paylaşacak. PlayStation 5’in oyun sektörün de ciddi bir dalgalanma yaratacağını düşünüyoruz.

Öyle ki aynı etkinlik çerçevesinde PS5 oyunlarını da inceleyecek. Etkinlik içerisinde Sony’nin fiyat bilgisini de duyurabileceği de dedikodular arasında yer alıyor.

PlayStation 5 Dualsense

Geçtiğimiz haftalarda PlayStation 5’in oyun kolu olacak olan Dualsense’i ortaya çıkardığını paylaşmıştık.. Sony’nin geçtiğimiz haftalarda açıklamalarına göre DualSense, oyunlara yeni his boyutu katması bekleniyor. Joystick ve mikrofon tuşları siyah renkte bırakılırken, DualSense’de ağırlıklı olarak beyaz renk kulalnılırken; dokunmatik yüzey yine mevcut ve tetik tuşlarının da siyah tercih edilmiş olduğu görülüyor.

DualSense’de yer alan bir diğer yenilik ise titreşim seviyesinin daha fazla olması. Oyunlarda yer alan sahnelere göre titreşim hissinin DualSense ile en iyi şekilde vereceği düşünülüyor. DualSense’de Share tuşu, yerini Create tuşuna bırakmış durumda. Kullanıcılar bu tuşa bastığında oyun yayınlarını kaydedebiliyor veya diğer herkesle paylaşabilecekler. Ayrıca DualSense’e dahil edilen hoparlör ve mikrofon  sayesinde herhangi bir kulaklığa gerek olmadan kullanıcıların sohbet edebilmesine imkan tanıyacak.