playstation 5 kontrolcusu duyuruldu dualsense 3 1

PlayStation 5 Kontrolcüsü: DualSense Duyuruldu

Sony yeni nesil konsolu olan PlayStation 5 ile ilgili bilgileri kademeli olarak paylaşıyor. Şimdi de, PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense duyuruldu.

PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense Ortaya Çıktı

PlayStation 5, adım adım geliyor. Sony şimdide PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense ile tüm dikkatleri üzerine çekti. DualSense’de Paylaş butonu Oluştur olarak adlandırıldığı  kontrolcünün, farklı el boyutlarına uygun olacak şekilde en iyi ergonomiye sahip olduğu  açıklandı.

Oluştur butonu ile oyuncular yayınlarını paylaşabiliyor. PlayStation 5 DualSense üzerindeki bulunan hoparlör ve mikrofon sayesinde kulaklık ihityacı ortadan kalkıyor.

playstation 5 kontrolcusu duyuruldu dualsense 4 scaled

Daha detaylı açıklamaların ileri ki günlerde yapılacağı belirtildi.

Sony, DualSense tanıtımı ile beraber hedeflerini şu şekilde açıkladı:

“DualSense ile hedefimiz, oyunculara, kutuyu açar açmaz oyun dünyasına taşınma hissi vermek. Oyuncuların oyun oynarken kontrolcüyü kendilerinin bir uzantısı gibi hissetmelerini istiyoruz. Öyle ki ellerinde olduğunu bile unutacaklar”

Tasarım olarak yeni kontrolcünün farklı renkleri ve ergonomik yapısının dikkat çekiyor. Kontrolcüde, tetik tuşları ve joystick kısımlarında siyah renk kullanılıyor. Dokunmatik yüzey de beyaz renk olarak tsarlanmış durumda. İki tonlu renk tasarımına mavi tondaki ışık çubuğu da destek veriyor. Bu ışık dokunmatik yüzeyin sağında ve solunda konumlanıyor.

Titreşim seviyeleri de DualSense ile birlikte artık daha fazla olacak. Bu titreşim seviyeleri oyundaki sahnelere göre değişecek. L2 ve R2 tuşlarında açının değiştirildiği de açıklandı. Bunun sebebi ise bu tuşların baskıya göre yanıt verecek olması.

playstation 5 kontrolcusu duyuruldu dualsense 2 scaled

Yeni kontrolcüyle ilgili Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan‘dan da PlayStation topluluğuna yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“DualSense, önceki kontrolcülerimizden radikal bir şekilde ayrılıyor. Yeni kontrolcü, PS5’teki birçok yenilikçi özellikle birlikte oyunlar için dönüştürücü olacak. PS5’in yıl sonundaki lansmanına doğru ilerlerken, bu heyecan verici yolculuğu bizimle paylaştığı için PlayStation topluluğuna teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki aylarda PS5 hakkında, konsol tasarımı da dahil olmak üzer,e daha fazla bilgi paylaşmayı umuyoruz”