Playstation 4 Satışları İstenen Seviyede Gidiyor

Sony tarafından yeni nesil konsol teknolojisi için yayınlanan Playstation 4 serisi oyun konsolları yayınlandıkları andan itibaren oyun dünyasında büyük oranda ses getirmeyi başardı. Son olarak Pro versiyonu yayınlanan yeni nesil oyun konsollarının şimdi ise satış rakamları açıklandı. Peki Playstation 4 ne kadar satıl elde etti? İşte detaylar.

Playstation 4 Sony için yeni bir dönüm noktası oldu. Markanın bilgisayar alanında yaşadığı düşüş sonrasında markanın en çok gelir elde ettiği ürün serisi olarak gösterilen Playstation serisinin yenilenmiş yüzü olan Playstation 4 oyunlarının ne kadar başarılı olacağı ise tartışılmaz. Yenilenmiş yüzü ile piyasaya girdiği anda beklenen satış rakamlarını elde etmeyi başaran oyun konsollarının ilk senesinden sonra istenen satış rakamlarını elde edemeyeceği düşünülüyordu.

Fakat Sony tam bu aşamada Pro hamlesini yaptı ve daha sonra yeniden satışlarını istenen düzeye taşımaya başladı. Tekrar yükselişe geçen oyun konsolu satışlarının elde ettiği başarı sonrasında sonunda Sony merak edilenleri de açıkladı. Sony tarafından yapılan açıklama sonrasında yeni seri konsolların satış rakamları açıklandı. Yapılan açıklama sonrasında bir kez daha Playstation 4 konsollarının ne kadar yüksek satış rakamı elde ettiği de ortaya çıkmış oldu.

Toplam Satışlar İstenen Rakamlara Ulaşmış Durumda

2015 yılından sonra düşüş yaşadığı düşünülen satışların 2016 yılında yaşadığı toparlanma süreci sonrasında ciddi oranda bir artış elde ettiği ortaya çıktı. Marka tarafından son yapılan açıklamada da Playstation 4 satışlarının toplamda 60 milyon adedi bulduğu belirtildi. Playstation 4 konsollarının 60 milyon adet rakamını geçmesinden sonra dünya genelinde konsol satışlarının yeniden yükseliş gösterdiği görülüyor.

Playstation 4

Özellikle geçen yılın son yıllarında yeniden yükseliş yakaladığı öğrenilen oyun konsolu satışlarının bu senede yükselişine devam ettiği belirtiliyor. 2015 yılında 17.7 milyon adet satış gerçekleştirdiği belirtilen oyun konsollarının geçen sene ise 14.4 milyon satış elde ettiği belirtiliyor. Bu rakamlara karşı konsolların 2017 yılında aynı çeyrekte Pro modelinin de etkisiyle beraber elde edilen satış rakamlarının daha da yükseldiği belirtiliyor.

Satışlar Ne Kadar Yükselir?

Tüm bu verilerle beraber son yıllarda istediği başarıyı elde eden Sony’nin yükselişine ne kadar devam edeceği konusunda ilk bilgiler verildi. Beklentilere göre Playstation 4 modeli sayesinde markanın 2018 yılına kadar yükselişine devam etmesi bekleniyor.

Toplamda 80 milyon satış elde edeceği düşünülen oyun konsollarının bu dönemden sonra ise artık satışlarında ciddi düşüşler yaşanması bekleniyor. Öyle ki hem Playstation 5 hem de Xbox serilerinin yenisi gündeme gelecek gibi gözüküyor. Her iki yeni konsolunda gelmesi durumunda ise Playstation 4 satışları yavaş yavaş son bulmaya başlanacak. Sony’nin yeni konsolu için nasıl adımlar atacağı ise merak konusu.