PES 18 1 1

PES 18 Sistem Gereksinimleri ve Çıkış Tarihi

Futbol oyunlarının aranan serilerinden biri olan PES 18 geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Oyunun nasıl bir yapısı olacağı konusunda 17 Mayıs tarihinde yapılan duyuruyla beraber beklenen tüm detaylarda ortaya çıkmış oldu. Bununla beraber en çok merak edilen konulardan biri olan sistem gereksinimleri konusu da ortaya çıktı. Peki PES 18 sistem gereksinimleri neler? İşte detaylar.

Futbol oyunları konusunda piyasada ana olarak iki seri sunuluyor. FIFA ve PES serileri olarak bilinen bu iki seri bir yandan oyunculara sunulan ana futbol oyunları olarak değerlendirilirken bir yandan da iki seri arasında rekabette bir hayli öne çıkıyor. Her sene yayınlanan yeni serilerle devam eden rekabette, son yıllarda FIFA serilerinin öne geçtiğini de söylemek gerekiyor. Son üç senede yayınlanan oyunlarda öne çıkan seri FIFA olsa da PES içinde KONAMI’nin adımlar atmaya başladığını da gördük.

Özellikle geçtiğimiz sene büyük değişiklikler yaparak yeniden öne geçmeye çalışan PES’in bu senede benzeri bir yapı kullanacağı da ortaya çıktı. Yine oyunda büyük iyileştirmelerle yapılarak FIFA serisini geçmeye çalışacak olan PES 18 oyunu hakkında detayları da tanıtımda görmüştük. Yeni serinin oynanış detaylarıyla beraber oyunun sistem gereksinimleri de ortaya çıktı. Hemen PES 18 nasıl bir oyun? Nasıl bir sistem isteyecek? Bakalım.

PES 18

PES 18 Sistem Detayları

Öncelikle oyunda yine Fox Engine oyun motorunun kullanıldığı görülüyor. Oyun fiziklerinde ciddi iyileştirmelerin de yapılacağı da açıklanırken bunun dışında oyunun yüz modellerinin de gerçeğe birebir yakın bir modelleme kullanılacağı da belirtildi.

Seyirci sistemlerinde de yenilemeler yapacak olan oyunun, 360 derece top kontrolü, şut sistemi, penaltı sistemi ve ikili mücadelelerin de öne çıkacağı da belirtiliyor. Yenilenmiş yüzü ile 4K desteği de verecek olan oyunun bilgisayar versiyonu için yapılan açıklamada ise sistem gereksinimleri de ortaya koyulmuş oldu. PES 18 sistem gereksinimleri ise şöyle;

İşlemci: AMD Phenom II X4 925 ve üstü, Intel i5-5300 ve üstü

Bellek: 4 GB ve üstü

Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 260 ve üstü, AMD Radeon HD 4850 ve üstü

Depolama Alanı: 18 GB