Opera VPN Tarihe Karışıyor. Alternatif Ücretsiz VPN Hizmetleri Neler?

Opera’nın mobilde bulunan VPN uygulamasına bu ay sonu itibari ile kapatacak. 30 Nisan itibari ile kapatılacak olan servis ile beraber Opera VPN Gold servisi de tarihe karışacak.

Opera’nın neden bu servisini kapattığı ile ilgili bir bilgi bulunmuyor ancak ücretli olarak sunulan Opera VPN Gold üyelerinin mağdur olmaması için ise 28 bölgeye sahip olan ve beş cihaza kadar da eş zamanlı kullanım olanağı sunan SurfEasy VPN üyeliği hediye olarak verilecek.

Mobil kullanıcılarının Opera VPN‘in yerine kullanabileceği ücretsiz VPN hizmetleri arasında TunnelBear ve Windscribe gibi hizmetler bulunuyor.

TunnelBear

Bu konuda yeni başlayanlar ve çok kullanım yapmayanların tercih edebileceği VPN hizmeti sunulmakta. TunnelBear, kolay kullanım arayüzü sayesinde VPN’i yeni kullanmaya başlayanlar için ideal olarak gözüküyor. Ancak uygulama aylık sadece 500MB’lık hizmeti ücretsiz olarak veriyor.

Windscribe

Aylık olarak 10GB seviyesinde VPN hizmeti sunan Windscribe’de ayrıca reklam engelleyici ve güvenlik duvarı gibi özelliklerde bunuyor.